Με τις «ευλογίες» της Δήμητρας Λιάνη κόμμα κατά των εθνομηδενιστών

Με τις «ευλογίες» της Δήμητρας Λιάνη κόμμα κατά των εθνομηδενιστών

Με τις «ευλογίες» της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου, κατέρχεται στις εκλογές του 2023 η «Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα», που, αν και έχει αναφορές στο  λεγόμενο παλαιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται με εθνοκεντρικά χαρακτηριστικά και ρητορική κατά της παγκοσμιοποίησης. Ο φορέας αυτός περιλαμβάνει πρόσωπα που είχαν συσπειρωθεί στη σελίδα «Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου» στο facebook, στελέχη που εμπνέονται από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ πρωτοστατεί ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1996-2004) και πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ  (2009-2012).

Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2022,  φιλοδοξεί να ενώσει πολιτικά σχήματα που   απορρίπτουν τα «κόμματα της παγκοσμιοποίησης» ( σε αυτά περιλαμβάνουν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) αλλά και να συσπειρώσει όσους  συναντήθηκαν στις συγκεντρώσεις για την Μακεδονία κατά της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών,  αλλά  και στο αντιεμβολιαστικό ρεύμα κατά την περίοδο της πανδημίας. Πάντως, η «Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα» εμφανίζεται να λειτουργεί σαν πόλος  συμπαράταξης δυνάμεων «ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο», όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος  (ΔΗ.ΠΑ.Κ) .

Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβρη είχε γίνει προαναγγελία της ενωτικής συσπείρωσης των εξής σχημάτων:  «Αλήθεια (Δίκτυο Ελληνισμού)- Δημοκρατική Άμυνα- Δημοκρατική Αναγέννηση-Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ)-Εθνεγερσία -ΕΛΚΙΣ -Κίνημα Ελευθερία-Νέα Πολιτική-Πανελλήνιο Προοδευτικό Κίνημα -Πνοή Δημοκρατίας, στελέχη του ΕΝΩΝΩ, κινήσεις υγειονομικών σε αναστολή, η πλειοψηφία των στελεχών της ΣΥΝΕΠΕΙΑ, κινήσεις πολιτών όπως της Αίγινας και συναφείς πολιτικές Πρωτοβουλίες! ».

Τον  Φεβρουάριο του 2021 είχε δημοσιοποιηθεί ότι το κόμμα ΔΗ.ΠΑ.Κ. (ομάδα φίλων του Ανδρέα Παπανδρέου) ξεκινούσε τη λειτουργία, αναγγέλλοντας  την Πανελλαδική Συνδιάσκεψης Θέσεων για το καλοκαίρι του 2022  ως επιστέγασμα της προσπάθειας για έναν πολιτικό φορέα «από Ανδρεϊκούς  και άλλους Δημοκράτες Πατριώτες». Μάλιστα, σημειώνουν ως μεγάλη καινοτομία ότι «δεν διαθέτει αρχηγό, αλλά πολυπρόσωπη Συλλογική Ηγεσία, για να δώσει τέλος στην προσωποκεντρική εξουσία που υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος και καθιστά τα δημόσια αξιώματα αντικείμενο κληρονομικής διαδοχής».

Εμφανίζεται σαν αντισυστημικός φορέας του λεγόμενου δημοκρατικού πατριωτικού χώρου αλλά  χρησιμοποιεί ορολογία που ενίοτε χρησιμοποιούν και εθνικιστικά ακροδεξιά σχήματα.

Στην Ιδρυτική Διακήρυξη Θέσεων και Αρχών σημειώνεται ότι το ΔΗΠΑΚ συμμετέχει  στις εκλογές με το σχήμα των 20 ενωμένων δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα. Ως στόχος τίθεται να «συγκροτηθεί ο Κυβερνητικός Τρίτος Πόλος Εξουσίας ανάμεσα στους δύο ιστορικά συστημικούς και ομογενοποιημένους τεχνητούς πόλους αλληλοσυμπλήρωσης, ώστε να πάψουν τα ελληνικά κόμματα να είναι κακέκτυπα ξένων προτύπων και προσανατολισμών».

Μάλιστα, σημειώνεται ότι τα στελέχη του συναισθανόμενα «τον ορατό σε όλους κίνδυνο, τα όργανα της νέας τάξης πραγμάτων και της ιμπεριαλιστικής  παγκοσμιοποίησης, μέσω των ενεργούμενων περιφερειακών τους δυνάμεων να συρρικνώσουν, να ακρωτηριάσουν και να διαμελίσουν την Ελλάδα», αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη να ιδρύσουν και να συγκροτήσουν ένα πλατύ Πανελλήνιο Παλλαϊκό Κίνημα Σωτηρίας. Στόχος είναι αυτό το κίνημα δρώντας  στην κοινωνία και τους θεσμούς, να δώσει το δυναμικό του παρόν στις εκλογές  με σκοπό «να αποτρέψει τις επαπειλούμενες εθνικές συμφορές και να οδηγήσει την χώρα στην αυτοδύναμη Ανάπτυξη, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την εδραίωση της Εθνικής Κυριαρχίας».

Όπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη,   τρεις είναι οι συνιστώσες ιδρυτικές δυνάμεις του ΔΗΠΑΚ:

«Α) Οι πιστοί στην Γ΄ Σεπτέμβρη του 1974 και στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Β) Οι  Έλληνες Δημοκράτες Πατριώτες, που είναι κομματικά Ανένταχτοι και πολιτικά Ελεύθεροι.  Γ) Η Ελληνική Νεολαία, που είναι η πρωτοπορία και η αιχμή της πολιτικής μας δράσης. Οι Δημοκρατικές Πατριωτικές Αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας συμπρωταγωνιστούν ενωμένες, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και πρόγραμμα εξόδου από την κρίση!».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι  δυνάμεις που εντάσσονται στη   Δημοκρατική Πατριωτική Συμπαράταξη  των δυνάμεων,  είναι προσηλωμένες  στην Δημοκρατία, την Συμμετοχή, την Αυτοδιαχείριση και τα Πατριωτικά Ιδεώδη και δίνουν έμφαση «στον απανταχού Ελληνισμό, τον αγαπητικό, συγχωρητικό, αλληλέγγυο και αναστάσιμο Χριστιανισμό, την Δημοκρατία, την Φιλοπατρία, τον Πολιτισμό, την Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τον Κοινοτισμό και τον έμπρακτο Ανθρωπισμό».

Στη διακήρυξη επισημαίνεται ότι κοινό μέλημα των δυνάμεων που συσπειρώνονται είναι «η  σύγκρουση με το κατεστημένο και ο δημοκρατικός πατριωτισμός».

Επίσης, στη Διακήρυξη σημειώνεται ότι «οι εθνομηδενιστικές δυνάμεις που δρουν στην Ελλάδα προερχόμενες από όλο το φάσμα των διαφορετικών αφετηριών και πολιτικών προσεγγίσεων, είναι συνειδητοί ή αφελείς ιδεολογικοί  πράκτορες του εχθρού που επιβουλεύεται την Ελλάδα και τον λαό της. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας εξαφανίσουν, ώστε να μετοικίσουν άλλοι στον τόπο μας εκδιώκοντας τους νόμιμους προαιώνια Έλληνες κατοίκους!

Ο επαπειλούμενος σταδιακός εξισλαμισμός εξηγεί και το εξελισσόμενο σχέδιο συνδυαστικά με τις αδίστακτες οργανωμένες καμπάνιες της συστηματικής αποχριστιανοποίησης της χώρας. Η ιστορική παρουσία του ελληνικού έθνους, που είναι αδιάλειπτα αυτόχθον στην περιοχή επί χιλιάδες χρόνια, δεν αναθεωρείται ούτε σβήνεται από τους πληρωμένους ψευδοεπιστημονικούς κύκλους του μεθοδευμένου αφελληνισμού μας.

Δεν διακατεχόμαστε από κανένα σωβινισμό και μισαλλοδοξία απέναντι σε άλλους λαούς, ούτε ανεχόμαστε την αρνησιπατρία και την ανθελληνική υστερία οποιουδήποτε».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη Διακήρυξη ο ο φορέας ιδρύθηκε μεταξύ άλλων:

«Για να γίνει γενικευμένη κάθαρση του πολιτικού συστήματος, από την διαπλοκή και την πολιτική υπαλληλοποίηση, σε ντόπια και ξένα επιχειρηματικά οικονομικά κατεστημένα και γεωπολιτικά συμφέροντα.

Για  να κρατήσουμε παντοτινά την αυτονομία μας από  μυστικές εταιρείες, ανθελληνικά κέντρα εξουσίας και παρακυβερνητικές ομάδες πίεσης και ελέγχου της χώρας.

Για να πραγματοποιήσουμε μια μεγάλη Παγκόσμια Εθνοσυνέλευση του Ελληνισμού.

Για να διορθωθούν και να μην επαναληφθούν τα κυβερνητικά λάθη του παρελθόντος, που έβλαψαν τον λαό και την πατρίδα.

Για να αποφευχθούν οι λαθεμένες επιλογές εκ μέρους του συστηματικά παραπλανημένου λαού, που δεν αποδέχεται την ατομική ευθύνη και την συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν και επαφίεται σε επιτήδειους πολιτικούς σωτήρες.  Οι πολίτες με την παρότρυνσή μας, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων και ενεργούν με κοινωνική συνείδηση και γνώμονα το εθνικό συμφέρον!

Για να ανακτηθεί η Εθνική Ανεξαρτησία.

Για να εδραιωθεί η Πολιτική Δημοκρατία.

Για να επιδιωχθεί η Οικονομική Δικαιοσύνη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter