Μελέτη Λύτρα: Ούτε ίχνος απολογίας από τον Πλεύρη για τους θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

Μελέτη Λύτρα: Ούτε ίχνος απολογίας από τον Πλεύρη για τους θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

Αντί να απολογηθεί για τα αμείλικτα στατιστικά ευρήματα της μελέτης Λύτρα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε τους κανόνες διασωλήνωσης προκειμένου να δικαιολογήσει την έλλειψη κλινών ΜΕΘ.

«Μπορείτε να συγκρίνετε τους ανθρώπους που μπήκαν και δεν μπήκαν; Για να φτάσουμε στο νούμερο πρέπει να δούμε πώς γινόταν η επιλογή. Για την επιλογή -το ξέρετε, γιατροί είστε- της διασωλήνωσης υπάρχουν σχετικοί κανόνες και στις κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν σχετικοί κανόνες που συνδέονται με το προσδόκιμο επιβίωσης» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Για να γίνει μελέτη στο επόμενο στάδιο πρέπει να δούμε οι διασωληνωμένοι εντός και εκτός ΜΕΘ τι κόσμος ήταν και τι προσδόκιμο επιβίωσης είχαν. Τα λέει αυτά ο κ. Λύτρας ότι αποτελούν θέματα άλλης μελέτης. Διότι είναι εντελώς διαφορετικό -και το είπα σε μια επιτροπή- μια κλινική που μπορεί να έχει διασωληνώσει άνω των 90 ετών ανθρώπους και να υπάρχει άλλη κλινική που διασωλήνωσε ανθρώπους 35-40 ετών».

Επί της ουσίας, ο Θάνος Πλεύρης επικαλείται τους κανόνες διασωλήνωσης, προσπερνώντας το ζήτημα των κλινών ΜΕΘ που είναι και το επίδικο της μελέτης Λύτρα, αφού το ποσοστό των θανάτων (με βάση το δείγμα) των ασθενών που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ ανέρχεται σε 97,7%.

Ως προς την εκτίναξη των θανάτων από Covid-19 την περίοδο που ο ίδιος ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου, επισήμανε την εμφάνιση της θανατηφόρας μετάλλαξης Δ και παρέκαμψε πλήρως την κριτική περί ανένδοτης στάσης αναφορικά με τους υγειονομικούς σε αναστολή. «Τη Δ τη ξέρουμε; Πότε ήρθε στην παγκόσμια κοινότητα; Ήρθε τέλη καλοκαιριού (του 2021)» αντέτεινε και συμπλήρωσε: «Για αυτό υπήρξε αύξηση στους θανάτους».

Εντύπωση προκάλεσε δε ότι δεν θέλησε καν να διευκρινίσει τους λόγους που η κυβερνητική πλειοψηφία απορρίπτει τις τρεις τροπολογίες οτυ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την ΕΥΠ και την ΑΔΑΕ.

Διαβάστε σχετικά:

Το ΠΑΣΟΚ στριμώχνει την κυβέρνηση με 3 τροπολογίες για ΕΥΠ – ΑΔΑΕ μία μέρα πριν την κατάθεση Ανδρουλάκη στην Εξεταστική

«Καρφί» Λύτρα στον «τηλεοπτικό» Μαγιορκίνη για το… πώς γίνεται η επιστημονική κριτική (Video)

Ο Λύτρας και η ομηρία του

Πολάκης σε Πλεύρη: «Δεν θα έπρεπε να σε λένε υπουργό Υγείας, αλλά… βαρκάρη του Αχέροντα»

Χωρίς κάλυψη Τσιόδρα η κριτική στη μελέτη Λύτρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μελέτη Λύτρα – Έχασε τον άντρα της και καταγγέλλει: «Πέθανε περιμένοντας κρεβάτι ΜΕΘ, δεν αξίζει σε κανέναν»

Γιατροί για μελέτη Λύτρα: «Η θνητότητα 97% είναι ισοδύναμη με εξ επαφής πυροβολισμό στο κεφάλι» (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter