Μέση Ανατολή: 14 νεκροί από ισραηλινές εναέριες επιδρομές σε Συρία και νότιο Λίβανο (Videos)

Μέση Ανατολή: 14 νεκροί από ισραηλινές εναέριες επιδρομές σε Συρία και νότιο Λίβανο (Videos)

Τον θάνατο σπέρνει ο ισραηλινός στρατός με αεροπορικές επιδρομές και σε γειτονικές χώρες, εκτός από την μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, καθώς βόμβες έπληξαν κτίριο στη Δαμασκό το Σάββατο ενώ βολές από drone σκότωσαν δύο μέλη της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Ειδικότερα δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών πέντε σύμβουλοι των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκαν χθες στη Δαμασκό σε ένα αεροπορικό βομβαρδισμό που αποδίδεται στο Ισραήλ, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παλαιστίνη: 25.105 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

Το πλήγμα στοχοθέτησε και κατέστρεψε ένα τετραώροφο κτίριο στη συνοικία Μάζεχ (δυτικά), όπου διεξαγόταν μια «συνάντηση φιλοϊρανών ηγετών», ανέφερε η ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, πέντε «στρατιωτικοί σύμβουλοί» του και «μέλη των συριακών δυνάμεων» σκοτώθηκαν στην επίθεση, που διαπράχθηκε, σύμφωνα με τους ίδιους, με «μαχητικά αεροσκάφη».

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση και υποσχέθηκε να πάρει εκδίκηση για τους νεκρούς του. Το Ισραήλ δεν έχει αντιδράσει σε αυτές τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε από 10 σε 12 μετά την ανάσυρση δύο πτωμάτων από τα συντρίμμια: πρόκειται για πέντε Ιρανούς συμβούλους και επτά φιλοϊρανούς μαχητές, εκ των οποίων τέσσερις Σύροι, δύο Λιβανέζοι και ένας Ιρακινός.

Επίθεση με drone στον νότιο Λίβανο

Δύο μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σήμερα σε πλήγμα που εξαπέλυσε ένα ισραηλινό ντρόουν εναντίον του οχήματός τους στο νότιο Λίβανο, έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας.

Οι βαθμοί τους δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο μια πηγή προσκείμενη στην φιλοϊρανική οργάνωση ανέφερε πως δεν πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη.

Αυτή ήταν η τελευταία σε σειρά επίθεση στην περιοχή, όπου το Ισραήλ έχει στοχοθετήσει δεκάδες μαχητές της Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός λέει πως δεν σχολιάζει αναφορές ξένων χωρών.

Νωρίτερα, κάτοικοι και αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν πως ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους 4, κοντά στο χωριό Κάφρα, σε απόσταση 8 χλμ από τα σύνορα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter