Μέση Ανατολή: Αιματοκύλισμα δίχως τέλος στη Γάζα – Νέα ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων (Photos)

Μέση Ανατολή: Αιματοκύλισμα δίχως τέλος στη Γάζα – Νέα ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων (Photos)

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στη Γάζα. Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 27 άτομα σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, κοντά σε σχολείο του ΟΗΕ μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ «περικυκλώνει την πόλη της Γάζας»

«Οι σοροί 27 μαρτύρων περισυνελέγησαν, υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Ασράφ αλ-Κίντρεχ.

Ο απολογισμός αυτός δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή επί του παρόντος. Στις εικόνες που μετέδωσε το AFPTV, η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου, διακρίνονται αιμόφυρτα πτώματα που κείτονται στο έδαφος, μπροστά από το σχολείο, μέσα στο οποίο είχαν καταφύγει πολλοί εκτοπισμένοι του πολέμου που μαίνεται στον παλαιστινιακό θύλακα.

Δείτε επίσης:

Οι δυνάμεις του Ισραήλ, οι οποίες πραγματοποιούν πλήγματα στην περιοχή Τζαμπαλίγια τις τελευταίες ημέρες, δεν έχουν σχολιάσει.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) είπε ότι στρατεύματα επιχειρούν εντός της πόλης της Γάζας και την περικυκλώνουν από πολλές κατευθύνσεις. Σε δήλωση από μια αεροπορική βάση, που δημοσιεύτηκε από τους Times of Israel, ο υποστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί ανέφερε: «Έχουμε προχωρήσει σε ένα ακόμα σημαντικό στάδιο στον πόλεμο. Οι δυνάμεις βρίσκονται στην καρδιά της βόρειας Γάζας, επιχειρούν στην πόλη της Γάζας, την περιβάλλουν και εμβαθύνουν [την επίγεια επίθεση]».

Πέντε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Χαμάς – Ισραήλ

Όπως μετέδωσε το CNN, υπάρχουν πέντε διαφορετικές μάχες εντός Λωρίδας της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στα βόρεια και γύρω από την πόλη της Γάζας. Το μεγαλύτερο μέτωπο βρίσκεται στα βορειοδυτικά της λωρίδας, όπου παραμένουν «πολύ λίγοι» άνθρωποι.

Η Χαμάς λέει ότι χρησιμοποιεί αντιαρματικούς πυραύλους και εμπλέκεται σε πυρομαχίες. Χθες το βράδυ σημειώθηκαν σφοδρές μάχες και σφοδρές αεροπορικές επιδρομές, συμπεριλαμβανομένων κοντά σε δύο νοσοκομεία.

Παράλληλα, ακραία βία των εποίκων στη Δυτική Όχθη, σε μια παράλληλη τραγωδία με πάνω από εκατό νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα αναφέρει ότι περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα από τις 7 Οκτωβρίου.

Περίπου 400 άτομα με διαβατήρια τρίτων χωρών περνούν από το πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο που άνοιξε σήμερα, μεταξύ αυτών και 12 Έλληνες πολίτες.

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: Δώδεκα Έλληνες πολίτες ξέφυγαν από την κόλαση στη Γάζα – Πέρασαν στην Αίγυπτο

Οι νεκροί ξεπερνούν τους 9.000

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Χαμάς, 9.061 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της παρούσας σύγκρουσης στις 7 Οκτωβρίου. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 3.760 παιδιά, προσθέτει το υπουργείο. Περισσότεροι από 32.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Αυξάνεται η πίεση στα αραβικά κράτη που αποκατέστησαν τις σχέσεις με το Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Πλάνα από αναχαίτιση πυραύλων των Χούτι της Υεμένης έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός

Ισραήλ: Σε μία κλωστή το πολιτικό μέλλον του Νετανιάχου – Οργή από τους πολίτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter