Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ «περικυκλώνει την πόλη της Γάζας»

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ «περικυκλώνει την πόλη της Γάζας»

Ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) είπε ότι στρατεύματα επιχειρούν εντός της πόλης της Γάζας και την περικυκλώνουν από πολλές κατευθύνσεις.

Σε δήλωση από μια αεροπορική βάση, που δημοσιεύτηκε από τους Times of Israel, ο υποστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί ανέφερε: «Έχουμε προχωρήσει σε ένα ακόμα σημαντικό στάδιο στον πόλεμο. Οι δυνάμεις βρίσκονται στην καρδιά της βόρειας Γάζας, επιχειρούν στην πόλη της Γάζας, την περιβάλλουν και εμβαθύνουν [την επίγεια επίθεση]».

Οι ισραηλινές δυνάμεις «μάχονται σε μια πυκνή και πολύπλοκη αστική περιοχή, που απαιτεί επαγγελματική μάχη και θάρρος», υπογράμμισε. Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του πολεμούν «σε κοντινή απόσταση εναντίον ενός σκληρού εχθρού» και ότι οι χερσαίες δυνάμεις συνοδεύονται από «ακριβείς πληροφορίες, με πυρά από αέρος και θάλασσα», προσθέτοντας ότι «αυτή η συνεργασία κάνει τον αγώνα πολύ πιο αποτελεσματικό».

Παράλληλα, μιλώντας με στρατιώτες την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι ο Ισραηλινός Στρατός «είναι ήδη πολύ πιο πέρα από τις πύλες της πόλης της Γάζας».
«Προχωράμε», είπε ο Νετανιάχου στους στρατιώτες των ειδικών μονάδων, προσθέτοντας: «Έχουμε επίσης οδυνηρές απώλειες, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα – τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter