Εγκλήματα πολλά, τιμωρία καμιά

Εγκλήματα πολλά, τιμωρία καμιά

Εγώ έχω το δίκιο μου κι εσύ τον κόσμο όλο… Απεγνωσμένος στίχος, όπως η οργή του πατέρα του Ιάσονα που δεν βρήκε δίκιο στο δικαστήριο για το τροχαίο έξω από τη Βουλή. Ανέφερε τρεις λέξεις-κλειδιά που διατρέχουν υποθέσεις με κρατικές ευθύνες: έγκλημα, συγκάλυψη και ψέματα. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρήθηκαν, ενώ ακούστηκαν τερατώδη ψέματα από τα όργανα του νόμου, προκαλώντας αηδία και θυμό σε όσους διαθέτουν τη στοιχειώδη αίσθηση του δικαίου. Το κυβερνητικό δόγμα στηρίζεται στο ότι είναι αστυνομικοί (εξουσία) και ό,τι θέλουν κάνουν.

Ιδια η οργή και η αηδία από τους συγγενείς των νεκρών στο Μάτι. «Δικαιώθηκαν» όσοι είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη. Αστυνομικοί και πυροσβέστες είχαν ήδη ανταμειφθεί με κρατικά οφίτσια.

Δεν τα βάζεις με το κράτος· σε ισοπεδώνει, διαμήνυσε ο νομικός και υπουργός του νόμου της ζούγκλας Γιώργος Φλωρίδης. Σε συνθλίβει με κραυγαλέα fake news για δήθεν Ποινικούς Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ και «αμπάζωτα» Τέμπη. Δεν φτάνει που σε εξαντλεί με τον γραφειοκρατικό Λεβιάθαν της αδιευκρίνιστης Δικαιοσύνης, δεν φτάνει που κάνει το άσπρο μαύρο αποπροσανατολίζοντας και καλύπτοντας ευθύνες, στο τέλος σε δολοφονεί με το δόγμα πίστευε την εξουσία και μη ερεύνα.

Προκαλούν με τα τρία κρατικά εγκλήματα τους συγγενείς και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Προκαλούν επειδή είναι «το κράτος». Το κράτος ζούγκλα θέλει «νομιμόφρονες», υποτακτικούς, υπηκόους. Εκβιάζει και απειλεί. Στέλνει μήνυμα προς άγρα πελατείας: «Αν είσαι μαζί μας, κανείς δεν θα σε πειράξει».

Οι μηχανισμοί απονομής δικαίου κατάντησαν πασαρέλα πιστοποίησης φρονημάτων με βάση τον νόμο του ισχυρού και του ηγεμόνα. Οταν ακούστηκε ότι το Διεθνές Δικαστήριο ετοιμάζει ένταλμα για τη γενοκτονική πρακτική του Νετανιάχου, οι ΗΠΑ, που το χρησιμοποίησαν εναντίον του Πούτιν, εξαπέλυσαν απειλές. Κοινωνία και πανεπιστήμια που βράζουν και κινητοποιούν συνειδήσεις τι θα καταφέρουν;

Διαβάστε επίσης:

Χαλάει απότομα ο καιρός: Έντονα φαινόμενα τη νύχτα – Η τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Τι ώρα ανοίγουν οι θύρες – Οι οδηγίες στους φιλάθλους

Eurovision 2024: Γιούχαραν την εκπρόσωπο του Ισραήλ – Τραγουδούσε και ο κόσμος της φώναζε «Free Palestine» (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter