Μέση Ανατολή: Εκκένωση και της νότιας Γάζας ζητά ο Ισραηλινός στρατός – Έριξαν φυλλάδια

Μέση Ανατολή: Εκκένωση και της νότιας Γάζας ζητά ο Ισραηλινός στρατός – Έριξαν φυλλάδια
Φωτογραφία αρχείου

Σε μια κίνηση που θα προκαλέσει αντιδράσεις προχώρησε η κυβέρνηση του Ισραήλ, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα ζητάει από τους κατοίκους της νότιας Γάζας και συγκεκριμένα πέριξ της πόλης Χαν Γιουνίς να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν σε καταφύγια ενόψει της έναρξης σφοδρού βομβαρδισμού.

Η κατάσταση στη νότια Λωρίδα της Γάζας είναι πέρα από κάθε φαντασία, αφού στις πόλεις της πέραν των μόνιμων κατοίκων έχουν στοιβαχτεί και οι εκτοπισθέντες από τις ισραηλινές δυνάμεις της βόρειας Γάζας. Στην περιοχή νοτίως του ρέματος της Γάζας που ήταν μέχρι πρότινος το όριο των επιχειρήσεων των ισραηλινών πέραν του οποίου οι Παλαιστίνιοι που άφηναν τις εστίες τους υποτίθεται ότι ήταν ασφαλείς, βρίσκονται συγκεντρωμένα πάνω από τα 2/3 του συνολικού πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας. Στο μεταξύ το Ισραήλ αρνείται μέχρι τώρα, παρά τις προειδοποιήσεις από τον ΟΗΕ, τον ΠΟΥ και άλλους διεθνείς οργανισμούς να επιτρέψει ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια να περάσει στη νότια Γάζα, όπου, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό έχει ουσιαστικά τελειώσει, οι προμήθειες σε φαγητό και φάρμακα είναι ελάχιστες και οι ασθένειες θερίζουν τους εκτοπισθέντες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι ισραηλινές δυνάμεις πέταξαν φυλλάδια τα οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν: «Για την ασφάλειά σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως τους χώρους διαμονής σας και να κατευθυνθείτε σε γνωστά καταφύγια. Οποιος βρίσκεται κοντά σε τρομοκράτες ή στις εγκαταστάσεις τους θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο και κάθε σπίτι που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες θα γίνει στόχος». Η νέα αυτή κίνηση κλιμάκωσης έρχεται ενώ οι επιχειρήσεις στην βόρεια Γάζα όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει, αλλά κλιμακώνονται, με τις ισραηλινές δυνάμεις να συνεχίζουν να στοχοθετούν νοσοκομεία, όπως το Αλ Σίφα, αλλά και να ισοπεδώνουν τεράστιες εκτάσεις ακόμα και με μπουλντόζες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter