Μέση Ανατολή: Βίντεο με την επίθεση ενόπλων στο κομβόι του Μαχμούντ Αμπάς

Μέση Ανατολή: Βίντεο με την επίθεση ενόπλων στο κομβόι του Μαχμούντ Αμπάς

Επίθεση με πυροβολισμούς δέχθηκε σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το κομβόι που μετέφερε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από παλαιστινιακή ομάδα για την στάση απραξίας που τηρεί απέναντι στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα στην Γάζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Turk, τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης κατά της αυτοκινητοπομπής, ενώ μέχρι τώρα δεν υπάρχει δήλωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Μαχμούτ Αμπάς. Υπάρχουν αναφορές ότι ο τραυματίας είναι κάποιος από την φρουρά του Αμπάς και σύμφωνα με άλλες αναφορές είναι νεκρός.

Επίσης, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Sons of Abu Jandel», η οποία έδωσε τελεσίγραφο 24 ωρών στον Αμπάς για να αναλάβει δράση κατά του Ισραήλ, αλλιώς προειδοποιούν με εξέγερση. Μεταξύ άλλων η ομάδα ζητούσε από τον Αμπάς να απορρίψει τις δηλώσεις του Άντονι Μπλίνκεν μετά την συνάντηση τους γιατί όπως ανέφεραν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στις δηλώσεις του εν αντιθέσει με τον Αμπάς δεν έκανε καμία αναφορά σε κατάπαυση πυρός στην Γάζα για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η επίθεση αυτή έρχεται να υπογραμμίσει την ένταση που επικρατεί συνολικά στην περιοχή, με αφορμή τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του Ισραήλ, αλλά και τον διχασμό που επικρατεί εντός των κοινοτήτων των Παλαιστινίων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter