Μέση Ανατολή: Η Χαμάς συζητά απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα κατάπαυση του πυρός

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς συζητά απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα κατάπαυση του πυρός

Την ώρα που συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα, η Χαμάς σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, προσφέρθηκε να απελευθερώσει ορισμένους ομήρους με αντάλλαγμα την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Μέχρι στιγμής το Ισραήλ δεν έχει συμφωνήσει σε αυτό. Το δημοσίευμα του BBC αναφέρει πως η Χαμάς δεν κρατά όλους τους ομήρους, καθώς μερικοί βρίσκονται στα χέρια άλλων ένοπλων ομάδων.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τον IDF κάνουν λόγο για πάνω από 200 ομήρους.

Πριν το μήνυμα της Χαμάς, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε την Παρασκευή ότι η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ πλήττει τη Λωρίδα της Γάζας «με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες», τονίζοντας πως ο στρατός του Ισραήλ προετοιμάζεται για τα επόμενα στάδια της μάχης.

Οι τελευταίες δηλώσεις πάντως του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ ήταν ξεκάθαρες: «Την 7η Οκτωβρίου ξεκίνησε η διαδικασία καταστροφής της Χαμάς. Η διαδικασία αυτή έχει τρία στάδια. Το πρώτο είναι μια στρατιωτική επιχείρηση με πυρ και αργότερα με τακτικές μανούβρες, που έχει στόχο την δολοφονία στελεχών και την ζημιά στις υποδομές τους. Το δεύτερο είναι μάχες αλλά χαμηλότερης έντασης και το τελευταίο είναι η δημιουργία ενός νέου καθεστώτος ασφαλείας στην Λωρίδα της Γάζας, η δια βίου απομάκρυνση της όποιας ευθύνης του Ισραήλ για την Λωρίδα και η δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας ασφαλείας για τους κατοίκους του Ισραήλ».

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι όμηροι της Χαμάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter