Μέση Ανατολή: Ισραηλινοί υπουργοί επικρίνουν την παράδοση καυσίμων στη Γάζα

Μέση Ανατολή: Ισραηλινοί υπουργοί επικρίνουν την παράδοση καυσίμων στη Γάζα

Με μια λακωνική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέκρινε την παράδοση πετρελαίου στη Γάζα ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρr: «Ντίζελ = όπλο». Η ανάρτηση ήρθε μετά από επιθεώρηση ενός φορτηγού καυσίμων που εισήλθε στη Γάζα νωρίτερα αυτή την Τετάρτη.

Παράλληλα, η υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρεγκέβ, η οποία επιθεώρησε επίσης το φορτηγό, έγραψε στο X: «Το καύσιμο για την UNRWA είναι καύσιμο για τη Χαμάς».

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA, 23.000 λίτρα καυσίμου εισήλθαν στη Γάζα, αλλά είναι μόνο το 9% από αυτό που χρειάζονται για να συνεχίσουν να παρέχουν υποστήριξη στους Παλαιστίνιους.

Ο πόλεμος του Ισραήλ στα καύσιμα

Μια ισραηλινή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα είπε ότι το Ισραήλ συμφώνησε μόνο να παράσχει περίπου 23.000 λίτρα καυσίμων για 40 φορτηγά του ΟΗΕ για τη μεταφορά βοήθειας, όταν ο οργανισμός χρειάζεται περίπου 160.000 λίτρα για τις δραστηριότητές του.

Το Gisha – Νομικό Κέντρο για την Ελευθερία της Κίνησης επανέλαβε ότι τα καύσιμα δεν εισέρχονται στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Νωρίτερα, υπήρχαν αναφορές ότι ο επικεφαλής της UNRWA στη Γάζα Τόμας Γουάιτ είπε ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ έλαβε 23.027 λίτρα καυσίμου από την Αίγυπτο (μισό δεξαμενόπλοιο), «αλλά η χρήση του έχει περιοριστεί από τις ισραηλινές αρχές μόνο στη μεταφορά βοήθειας από τη Ράφα».

Κανένα από τα καύσιμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διανομή νερού ή τα νοσοκομεία, είπε, προσθέτοντας: «Αυτό είναι μόνο το 9% από αυτό που χρειαζόμαστε καθημερινά για να συντηρήσουμε τις σωστικές δραστηριότητες».

Διαβάστε επίσης: Νοσοκομεία στη Γάζα: Τέλος τα καύσιμα, διακοπή λειτουργίας – Πεθαίνουν βρέφη στη θερμοκοιτίδα

Γάζα: Φάρμακα και καύσιμα για να απελευθερώσει και άλλους ομήρους, ζητά η Χαμάς

ΟΗΕ: «Στη Γάζα χρειάζονται αμέσως τρόφιμα, νερό, καύσιμα και φάρμακα»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter