Μέση Ανατολή: Νεκροί 1.500 ένοπλοι της Χαμάς – Το Ισραήλ ανέκτησε τον έλεγχο του φράκτη

Μέση Ανατολή: Νεκροί 1.500 ένοπλοι της Χαμάς – Το Ισραήλ ανέκτησε τον έλεγχο του φράκτη

Περίπου 1.500 σοροί ενόπλων της Χαμάς εντοπίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και τον εκπρόσωπο Ρίτσαρντ Χεχτ. Παράλληλα, οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι «ανακτήθηκε ο έλεγχος του φράκτη στα σύνορα με τη Γάζα», ωστόσο «ακόμη μπορούν να υπάρξουν νέες διεισδύσεις», όπως επεσήμανε ο Χεχτ.

Διαβάστε σχετικά:

Μέση Ανατολή: «Η χειρότερη επίθεση εδώ και 22 χρόνια, ακούμε συνεχώς σειρήνες» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες (Video)

Κόλαση πυρός για 4η ημέρα στη Μέση Ανατολή: Κόβουν ρεύμα, νερό και τρόφιμα από τη Γάζα – Πάει στη Μόσχα ο Αμπάς (Photos – Video)

«Γνωρίζουμε ότι από τη χθεσινή νύχτα, κανείς δεν εισήλθε από τη Γάζα», συμπλήρωσε ο αντισυνταγματάρχης.

Στο μεταξύ έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση 24 οικισμών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Δεν υπάρχουν καταφύγια για τους πολίτες στη Γάζα»

Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν κυρίως τα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι της Γάζας, περιέγραψε στο CNN και την εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ ο Ομάρ Γκραΐμπ, μέλος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Ofxam.

«Έχουν καταστραφεί δεξαμενές νερού. Εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί και πολλές χιλιάδες πολιτών τραυματίστηκαν τις τελευταίες ώρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομάρ Γκραΐμπ.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του CNN για το εάν οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε καταφύγια, ο Γκραΐμπ ήταν κατηγορηματικός. «Δεν υπάρχουν καταφύγια και ζώνες ασφαλείας. Δεν γνωρίζουν που να ζητήσουν καταφύγιο».

Διαβάστε σχετικά: Μέση Ανατολή: «Δεν υπάρχουν καταφύγια και ζώνες ασφαλείας για τους πολίτες στη Γάζα» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter