Μέση Ανατολή: «Δεν υπάρχουν καταφύγια και ζώνες ασφαλείας για τους πολίτες στη Γάζα» (Video)

Μέση Ανατολή: «Δεν υπάρχουν καταφύγια και ζώνες ασφαλείας για τους πολίτες στη Γάζα» (Video)

Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν κυρίως τα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι της Γάζας, περιέγραψε στο CNN και την εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ ο Ομάρ Γκραΐμπ, μέλος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Ofxam.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: «Η χειρότερη επίθεση εδώ και 22 χρόνια, ακούμε συνεχώς σειρήνες» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες (Video)

Ο Γκραΐμπ αναφέρει ότι οι άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους καθώς οι αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ και η όξυνση της κατάστασης έχουν συντελέσει ώστε να διακοπεί η πρόσβαση σε φαγητό, νερό και φάρμακα.

«Έχουν καταστραφεί δεξαμενές νερού. Εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί και πολλές χιλιάδες πολιτών τραυματίστηκαν τις τελευταίες ώρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομάρ Γκραΐμπ.

Δείτε επίσης: Κόλαση πυρός για 4η ημέρα στη Μέση Ανατολή: Κόβουν ρεύμα, νερό και τρόφιμα από τη Γάζα – Πάει στη Μόσχα ο Αμπάς (Photos – Video)

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του CNN για το εάν οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε καταφύγια, ο Γκραΐμπ ήταν κατηγορηματικός. «Δεν υπάρχουν καταφύγια και ζώνες ασφαλείας. Δεν γνωρίζουν που να ζητήσουν καταφύγιο».

Παράλληλα, ο Γκραΐμπ χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις που εξελίσσονται στην περιοχή ως δέκα φορές πιο έντονες από αντίστοιχες στο πρόσφατο παρελθόν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter