Μέση Ανατολή: Σε ασφυκτικό κλοιό η Γάζα – Ξεπερνούν τους 9.000 οι νεκροί

Μέση Ανατολή: Σε ασφυκτικό κλοιό η Γάζα – Ξεπερνούν τους 9.000 οι νεκροί

Σφοδρό σφυροκόπημα στην πολιορκημένη λωρίδα, καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι «ολοκλήρωσε την περικύκλωση της Πόλης της Γάζας, σύμφωνα με ξένα μέσα. Ταυτόχρονα, στα σύνορα Λιβάνου και Ισραήλ κλιμακώνονται οι συγκρούσεις τις τελευταίες ώρες με πολλαπλασιασμό των ισραηλινών δυνάμεων,  καθώς ο στρατός φοβάται την εμπλοκή της Χεζμπολάχ στη σύρραξη, παρόλο που ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι δεν θα παρέμβει.

Οι Ισραηλινοί στο νότιο Λίβανο βομβαρδίζουν ανηλεώς, στοχεύοντας προληπτικά τις εγκαταστάσεις τις Χεζμπολάχ. Την ίδια στιγμή, που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προωθηθεί πέραν των περιχώρων της πόλης της Γάζας, στην επιχείρησή του εναντίον των μαχητών της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της Γάζας

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική, καθώς 16 από τα 35 νοσοκομεία στη Γάζα είναι εκτός λειτουργίας- το τουρκοπαλαιστινιακό νοσοκομείο φιλίας, το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στον θύλακα, ήταν μεταξύ εκείνων που αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη λειτουργία τους αφού ξέμειναν από καύσιμα, αναφέρει το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας

Ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Γάζα, την ώρα που συνεχίζεται το σφυροκόπημα με το Ισραήλ να εξαπολύει νέα πολύνεκρη επίθεση σε καταυλισμό προσφύγων στη Γάζα, κοντά σε σχολείο του ΟΗΕ. Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 27 άτομα σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ.

«Οι σοροί 27 μαρτύρων περισυνελέγησαν, υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Ασράφ αλ-Κίντρεχ.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ «περικυκλώνει την πόλη της Γάζας»

 

«Βρισκόμαστε στο απόγειο της μάχης. Είχαμε εντυπωσιακές επιτυχίες και περάσαμε τα περίχωρα της πόλης της Γάζας. Προχωράμε» ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρωθυπυουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση για τη μεταφορά καυσίμων στη Γάζα αλλά βοηθά με την επιβεβλημένη ανθρωπιστική βοήθεια, όπως τρόφιμα και νερό.

«Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση για τη μεταφορά καυσίμων. Δεν έχω δώσει καμία τέτοια οδηγία και το πολεμικό συμβούλιο δεν ενέκρινε καμία απόφαση», τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) είπε ότι στρατεύματα επιχειρούν εντός της πόλης της Γάζας και την περικυκλώνουν από πολλές κατευθύνσεις. Σε δήλωση από μια αεροπορική βάση, που δημοσιεύτηκε από τους Times of Israel, ο υποστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί ανέφερε: «Έχουμε προχωρήσει σε ένα ακόμα σημαντικό στάδιο στον πόλεμο. Οι δυνάμεις βρίσκονται στην καρδιά της βόρειας Γάζας, επιχειρούν στην πόλη της Γάζας, την περιβάλλουν και εμβαθύνουν [την επίγεια επίθεση]».

Πέντε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Χαμάς – Ισραήλ

Όπως μετέδωσε το CNN, υπάρχουν πέντε διαφορετικές μάχες εντός Λωρίδας της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στα βόρεια και γύρω από την πόλη της Γάζας. Το μεγαλύτερο μέτωπο βρίσκεται στα βορειοδυτικά της λωρίδας, όπου παραμένουν «πολύ λίγοι» άνθρωποι.

Η Χαμάς λέει ότι χρησιμοποιεί αντιαρματικούς πυραύλους και εμπλέκεται σε πυρομαχίες. Χθες το βράδυ σημειώθηκαν σφοδρές μάχες και σφοδρές αεροπορικές επιδρομές, συμπεριλαμβανομένων κοντά σε δύο νοσοκομεία.

Παράλληλα, ακραία βία των εποίκων στη Δυτική Όχθη, σε μια παράλληλη τραγωδία με πάνω από εκατό νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα αναφέρει ότι περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα από τις 7 Οκτωβρίου.

Περίπου 400 άτομα με διαβατήρια τρίτων χωρών περνούν από το πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο που άνοιξε σήμερα, μεταξύ αυτών και 12 Έλληνες πολίτες.

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: Δώδεκα Έλληνες πολίτες ξέφυγαν από την κόλαση στη Γάζα – Πέρασαν στην Αίγυπτο

Οι νεκροί ξεπερνούν τους 9.000

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Χαμάς, 9.061 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της παρούσας σύγκρουσης στις 7 Οκτωβρίου. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 3.760 παιδιά, προσθέτει το υπουργείο. Περισσότεροι από 32.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Αυξάνεται η πίεση στα αραβικά κράτη που αποκατέστησαν τις σχέσεις με το Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Πλάνα από αναχαίτιση πυραύλων των Χούτι της Υεμένης έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός

Ισραήλ: Σε μία κλωστή το πολιτικό μέλλον του Νετανιάχου – Οργή από τους πολίτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter