Μέση Ανατολή: Στήριξη Πούτιν στους Παλαιστίνιους – Έκκληση Αμπάς για τους αμάχους στη Γάζα

Μέση Ανατολή: Στήριξη Πούτιν στους Παλαιστίνιους – Έκκληση Αμπάς για τους αμάχους στη Γάζα

Ο Πούτιν φέρεται να τόνισε τη σημασία μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ενώ επιθυμεί να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας για να αποτραπεί ο εκτοπισμός χιλιάδων Παλαιστινίων από την περιοχή. Επίσης, ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξη της Μόσχας για το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ελευθερία και την ιδιότητα του κράτους σε συνομιλία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, όπως μετέδωσε τη Δευτέρα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Εν τω μεταξύ, ο Παλαιστίνιος ηγέτης επανέλαβε την ανάγκη να σταματήσουν οι επιθέσεις και η στόχευση αμάχων και να δημιουργηθούν ασφαλείς διάδρομοι για να επιτραπεί η είσοδος ιατρικών προμηθειών και τροφίμων και η παροχή νερού και ηλεκτρισμού στον λαό της Γάζας. Σύμφωνα με το WAFA, ο Αμπάς τόνισε την αποτροπή του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας, προσθέτοντας ότι αν γίνει θα αποτελεί τη δεύτερη «Νάκμπα» ή καταστροφή για τον παλαιστινιακό λαό – παρόμοια με αυτή του 1948.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος καταδίκασε τη δολοφονία αμάχων και από τις δύο πλευρές, προσθέτοντας ότι οι αιχμάλωτοι πολίτες πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως.

Το WAFA ανέφερε περαιτέρω ότι η στρατηγική του Αμπάς είναι να επιτύχει ειρήνη και ασφάλεια εφαρμόζοντας τη λύση των δύο κρατών που βασίζεται σε διεθνή ψηφίσματα, την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης με πολιτικά και νομικά μέσα και την απόρριψη της βίας και από τις δύο πλευρές.

Οι αρχές στη Γάζα λένε ότι τουλάχιστον 2.837 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά χτυπήματα μέχρι στιγμής, με το ένα τέταρτο από αυτά να είναι παιδιά – και σχεδόν 10.000 έχουν τραυματιστεί. Άλλοι 1.000 αγνοούνται και πιστεύεται ότι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Περισσότεροι από 1.300 Ισραηλινοί και ξένοι υπήκοοι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου από μαχητές της Χαμάς, μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις στην 75χρονη ιστορία του κράτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter