Μετά το φιάσκο, ανοίγουν… μέρος του ΟΑΚΑ – Τι θα γίνει με τα 57 εκατ. ευρώ για τα βελτιωτικά έργα

Μετά το φιάσκο, ανοίγουν… μέρος του ΟΑΚΑ – Τι θα γίνει με τα 57 εκατ. ευρώ για τα βελτιωτικά έργα

Δεν συντρέχουν κίνδυνοι ασφάλειας για τρεις χώρους στο κεντρικό Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ… αποφάνθηκε τελικά ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μετά από έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μετά το απίστευτο φιάσκο με την κυβέρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πρόκειται για την αίθουσα «Γιώργος Κασιμάτης», για τα γραφεία που στεγάζονται στο Κεντρικό Στάδιο και για την υπόγεια αίθουσα του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου. Για να ανοίξουν οι τρεις συγκεκριμένοι χώροι εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να καταρρεύσουν τα στέγαστρα Καλατράβα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του υπουργείου αθλητισμού, «οι ειδικοί πραγματογνώμονες του ΤΕΕ υπογραμμίζουν ότι ο εξονυχιστικός έλεγχός τους συνεχίζεται και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδοθεί νεότερη Έκθεσή τους, σχετικά με την κατάσταση των υπόλοιπων χώρων, καθώς και με το σύνολο των παρεμβάσεων που θα χρειαστεί να γίνουν προκειμένου να καταστεί ξανά απόλυτα ασφαλής η συνολική χρήση του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου».

Να υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη που κατέληγε ότι από το σύνολο των κατασκευών Καλατράβα, μόνο τα δύο Στέγαστρα -του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου- δεν ανταποκρίνονταν στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας. Μέχρι η κυβέρνηση να λάβει νεότερη ανεξάρτητη γνωμοδότηση αποφάσισε να αναστείλει αμέσως τη λειτουργία των δύο εγκαταστάσεων και των όμορων χώρων, χωρίς καμία εξαίρεση, με γνώμονα την ασφάλεια εργαζομένων και αθλουμένων. Σήμερα τα δεδομένα άλλαξαν και στην Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης του ΤΕΕ τονίζεται ότι «κρίνεται ασφαλής η πρόσβαση και η λειτουργία των χώρων: 1) Αίθουσα «Γιώργος Κασιμάτης», 2) Γραφείο Διεύθυνσης και Υπηρεσιών στο Κεντρικό Στάδιο, 3) Υπόγεια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Ποδηλατοδρόμιο», με τη σήμανση συγκεκριμένων σημείων ελεύθερης εισόδου και εξόδου τους, σημεία που δεν επηρεάζονται από τα Στέγαστρα Καλατράβα».

Ήδη, εκδόθηκε από το Υπουργείο Αθλητισμού η Απόφαση επαναλειτουργίας της αίθουσας Κασιμάτη (με περιορισμούς στη χωρητικότητά της -εξαιτίας των ειδικών σημείων εισόδου/εξόδου της- κατά τη διάρκεια προπονήσεων, αγώνων και εκδηλώσεων από τους χρήστες της, οι οποίοι σ’ αυτόν τον ένα μήνα αναστολής της είχαν διαμοιραστεί σε άλλες εγκαταστάσεις ανά την Αττική), της υπόγειας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Ποδηλατοδρόμιο και των γραφείων Διεύθυνσης και Υπηρεσιών στο Κεντρικό Στάδιο. Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΑΚΑ φροντίζει για τη διευθέτηση όλων των σχετικών ζητημάτων, ώστε το ταχύτερο δυνατό να δοθούν οι συγκεκριμένοι χώροι προς χρήση.

Στο Δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι «η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, έχει εντάξει και υλοποιεί με συνέπεια στα Έργα του Ταμείου Ανάκαμψης την ολιστική αναβάθμιση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου με 57 εκατ. ευρώ». Το ζητούμενο πλέον είναι πως θα δοθούν αυτά τα 57 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση του ΟΑΚΑ. Θα γίνουν διαγωνισμοί ή μήπως τα έργα θα ανατεθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε συγκεκριμένες εταιρείες, λόγω του προβλήματος στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter