Μέχρι και ο ίδιος ο Μανιαδάκης παραδεχόταν τον συμβουλευτικό του ρόλο σε υπουργεία και υπουργούς (Video)

Μέχρι και ο ίδιος ο Μανιαδάκης παραδεχόταν τον συμβουλευτικό του ρόλο σε υπουργεία και υπουργούς (Video)

Εκτεθειμένο είναι το Δικαστικό Συμβούλιο μετά  την απόφασή του να αθωώσει τον Νίκο Μανιαδάκη από την προ τριετίας κατηγορία που του απαγγέλθηκε και αφορούσε τη δωροδοκία αξιωματούχων από την Novartis με το σκεπτικό ότι δεν είχε διοριστεί ποτέ ως «σύμβουλος των εκάστοτε υπουργών Υγείας».

Πέρα από τη χθεσινή παραδοχή του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος έσπευσε με μια προκλητική ανάρτηση να διαδώσει τα νέα της απαλλαγής του «συνεργάτη» του –   όπως τον αποκάλεσε στο tweet – Νίκου Μανιαδάκη λίγα μόλις λεπτά μετά την δικαστική απόφαση, ο ίδιος ο Ν. Μανιαδάκης τον Ιανουάριο του 2019 είχε παραδεχτεί δημοσίως πως είχε συνεργαστεί και είχε κληθεί από το 2010 ως το 2015 από γραμματείς και υπουργούς προκειμένου να συνεργαστεί μαζί τους έχοντας έναν συμβουλευτικό ρόλο.

«Δηλαδή ήσασταν σύμβουλος υπουργού, αναλαμβάνατε συγκεκριμένα πρότζεκτ, εκπροσωπεύσατε τις ελληνικές κυβερνήσεις;» τον ρωτάει ευθέως η Σία Κοσιώνη για να πάρει την απάντηση: «Είμαι καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ως εκ τούτο η σχολή είναι συμβουλευτικό όργανο του εκάστοτε υπουργού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μανιαδάκης και συνεχίζει:

«Δεν χρειάζεται ο καθηγητής της σχολής να διοριστεί σε κάποια επιτροπή, δεν υπήρξα ποτέ διορισμένο μέλος επίτροπός, δεν έχω διοριστεί ποτέ σύμβουλος υπουργού. Ως καθηγητής έχω κληθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις είτε να είμαι μέλος σε διάφορες συναντήσεις που γινόντουσαν με την τρόικα, είτε να μιλήσω με την τρόικα γύρω από τεχνικά ζητήματα. Έχω κληθεί να επιβλέψω ορισμένα μεγάλα εθνικής εμβέλειας προγράμματα…θέλω να πω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχω κληθεί κατά περίπτωση ως επιστήμονας, ως τεχνοκράτης για να βοηθήσω το σύστημα υγείας της χώρας, έχω κληθεί από γραμματείς, από υπουργούς…».

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Άδωνις παραδεχόταν ότι ο Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης του αλλά η Δικαιοσύνη δεν το είδε

Ο κ. Μανιαδάκης λοιπόν, όχι μόνο είχε συμβουλευτικό ρόλο αλλά όπως ο ίδιος παραδέχεται είχε κληθεί σε πολλές περιπτώσεις να… βοηθήσει τους εκάστοτε υπουργούς.

Υπενθυμίζεται ότι  και το Φεβρυάριο του 2017 ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε παραδεχτεί ότι ο Μανιαδάκης ήταν ένας άτυπος σύμβουλος του, ενώ από την τότε έρευνα των εισαγγελικών αρχών είχε προκύψει ότι ο καθηγητής Μανιαδάκης έστελνε από το προσωπικό του e-mail στο e-mail του υπουργού Υγείας σχέδια υπουργικών αποφάσεων ακόμη και για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter