Όταν ο Άδωνις παραδεχόταν ότι ο Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης του αλλά η Δικαιοσύνη δεν το είδε

Όταν ο Άδωνις παραδεχόταν ότι ο Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης του αλλά η Δικαιοσύνη δεν το είδε

Τη σχέση του με το Νίκο Μανιαδάκη όσο ήταν υπουργός Υγείας είχε παραδεχτεί ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του ελβετικού δημόσιου καναλιού RSI πριν από ένα χρόνου περίπου, πλέκοντας το εγκώμιο του «βοηθού» του.

«Ο κ. Μανιαδάκης ήταν βοηθός μου πολύ έμπιστος, σε επαφή με την τρόικα. Αν ο Μανιαδάκης ήταν διεφθαρμένος, σημαίνει ότι και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ήταν διεφθαρμένοι. Εκανε καλή δουλειά, με βοήθησε πολύ και τον ευχαριστώ από καρδιάς. Και πιστεύω πως είναι ένα από τα άτομα που κατηγορήθηκαν ψευδώς» ανέφερε.

Δείτε το βίντεο από το 1:10:20 και μετά:

 

 

Δεν ήταν η πρώτη φορά βέβαια που ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδεχόταν ότι συνεργαζόταν με τον καθηγητή Μανιαδάκη. Στις 13 Φεβρουαρίου του 2017 σε επιστολή του προς την Εφημερίδα των Συντακτών ο Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι ο Μανιαδάκης ήταν «άτυπος» σύμβουλος του.

«Ο κ. Μανιαδάκης τώρα όχι δεν ηταν επίσημος συνεργάτης μου, δεν συμμετείχε στην Επιτροπή τιμών κλπ ως καθηγητής όμως της ΕΣΔΥ ήταν άτυπος σύμβουλος μου, όπως και πολλοί άλλοι. Ειδικά ο κ. Μανιαδακης δεδομένης της διεθνούς φήμης του και σταδιοδρομίας ήταν και αξιόπιστος για την τροικα και άρα ακόμη πιο χρήσιμος» είχε αναφέρει τότε ο Γεωργιάδης.

Όλα αυτά ωστόσο δεν τα είδε το Δικαστικό Συμβούλιο που απάλλαξε το Νίκο Μανιαδάκη. Ή για τη ακρίβεια τα είδε αλλά από τη στιγμή που ο Νίκος Μανιαδάκης δεν είχε επίσημο διορισμός ως σύμβουλος υπουργών οι δικαστές έκριναν ότι δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση Novartis.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter