Δώρα Τσαμπάζη στο documentonews.gr: Ξεκάθαρα απέναντι σε ό,τι δεν συμβαδίζει με τον άνθρωπο, τον σεβασμό και την αγάπη

Δώρα Τσαμπάζη στο documentonews.gr: Ξεκάθαρα απέναντι σε ό,τι δεν συμβαδίζει με τον άνθρωπο, τον σεβασμό και την αγάπη

«Ο κ. Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά με την υποψηφιότητα Μπελέρη, αλλά και με την συνολική του στάση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσπαθεί μόνο επικοινωνιακά να “σταματήσει” την άνοδο της με υπομνήματα» τονίζει η Δώρα Τσαμπάζη στο documentonews.gr.

H υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει τους λόγους που την ώθησαν να θέσει υποψηφιότητα, σταχυολογεί τις προτεραιότητες του κόμματος ενόψει εκλογών και σημειώνει πως το βράδυ της 9ης Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί «να μπει και πάλι σε τροχιά εξουσίας».

Ποιες πρέπει να είναι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την προεκλογική περίοδο;

Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι να διατηρήσει τις δυνάμεις του από τις εθνικές εκλογές του 2023 και όσο γίνεται να αυξήσει τα ποσοστά του προσελκύοντας κυρίως νέους ψηφοφόρους ή ανθρώπους που αρχίζουν και αμφιβάλλουν για την επιλογή τους να στηρίξουν τη ΝΔ ένα χρόνο πριν. Αυτό θα επιτευχθεί αναδεικνύοντας το γεγονός πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Θεωρώ πως η ΝΔ θα πέφτει συνεχώς στις δημοσκοπήσεις και είναι απόλυτα εφικτό το βράδυ των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει και πάλι σε τροχιά εξουσίας. Δεν θα εκπλαγώ αν και τα δύο πρώτα κόμματα έχουν μπροστά από το ποσοστό τους τον αριθμό 2.

Πώς θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες, να τους κάνει να εμπιστευθούν ξανά τη δικαιοσύνη και να χτίσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου;

Το κράτος δικαίου είναι απαραίτητο αν θέλουμε η χώρα να πάει μπροστά, κάτι που έχει τονίσει και ο Στέφανος Κασσελάκης πρόσφατα… Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να συνεχίσουμε να μένουμε πιστοί στις αξίες της αριστεράς. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη της ΕΕ εντός κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρίσεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών. Μια ισχυρή νοοτροπία κράτους δικαίου είναι καίριας σημασίας για τις δημοκρατίες και βρίσκεται στο επίκεντρο της καταπολέμησης της διαφθοράς, της διαφύλαξης της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, καθώς και της προαγωγής των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτά είναι θέματα ταυτοτικά και το έχουμε αποδείξει, και πρέπει να συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε, ώστε να πείσουμε και τους πολίτες να μας εμπιστευτούν. Στη χώρα μας δεν αξίζει να έχει μια κυβέρνηση που αντί να φροντίζει για όλα αυτά, αντίθετα απλά και μόνο να αμφισβητεί όσους επισημαίνουν το έλλειμμα στο κράτος δικαίου, όπως το ψήφισμα ευρωκοινοβουλίου και έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Γιατί αποφασίσατε να κατεβείτε στις ευρωεκλογές;

Όπως έχω αναφέρει, ο στόχος μου είναι να γίνω η φωνή των μονογονεϊκών οικογενειών, είτε από απώλεια, είτε από κακοποιητικές σχέσεις, είτε από επιλογή, είτε από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και να δείξω πως τίποτα δεν μας απαγορεύεται και μπορούμε να πετύχουμε ό,τι στόχο έχουμε θέσει. Με ενδιαφέρει πολύ η ουσιαστική στήριξη των καρκινοπαθών. Είναι ανάγκη να αλλάξει η νομοθεσία στην Ε.Ε, ώστε ένας ασθενής τελικού σταδίου να έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει κάποιο πειραματικό φάρμακο άμεσα όπως συμβαίνει στην Αμερική, όπου ακολουθούν το μοντέλο «right to try» και δεν χάνεται πολύτιμος χρόνος σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές για την αξιοπιστία των εκλογών… Τι σκοπεύετε να κάνετε;

Δυστυχώς, όσο και αν θέλουμε να είμαστε βέβαιοι για το αδιάβλητο των εκλογών, συνεχώς αποκαλύπτονται γεγονότα που μας κάνουν να ανησυχούμε όλο και περισσότερο, όπως η υπόθεση Ασημακοπούλου, για την οποία δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της διαρροής. Ξέρετε, νοθεία δεν είναι μόνο να μπει στην κάλπη άλλο ψηφοδέλτιο από αυτό που θα ήθελε κάποιος, αλλά και η παράνομη εργαλειοποίηση προσωπικών δεδομένων για ψηφοθηρικούς λόγους. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε ως ΣΥΡΙΖΑ -αλλά και ως πολίτες- είναι να επαγρυπνούμε, να μην επιτρέψουμε να αποσιωπηθούν ανάλογα περιστατικά και να καταγγείλουμε τις όποιες πιθανές προσπάθειες αλλοίωσης του αδιάβλητου των εκλογών.

Σας ανησυχεί η άνοδος της ακροδεξιάς; Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να ανακοπεί;

Η άνοδος της ακροδεξιάς στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη είναι πράγματι ένα πολύ ανησυχητικό γεγονός. Έχει αρχίσει να εμφανίζεται εδώ και περίπου 15 χρόνια όμως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ έντονο. Στη χώρα μας ακόμα και μετά την καταδίκη της Χ.Α βιώνουμε την άνοδο και πάλι παρόμοιων μορφωμάτων τύπου Σπαρτιάτες, Νίκη, κ.α. αλλά και στην Ευρώπη όπου έχουν γίνει ακόμη και πλειοψηφικά με κυβερνήσεις τύπου Μελόνι, Όρμπαν και την άνοδο της Λεπέν. Δυστυχώς στη χώρα μας, ο κ. Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά με την υποψηφιότητα Μπελέρη, αλλά και με την συνολική του στάση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσπαθεί μόνο επικοινωνιακά να «σταματήσει» την άνοδο της με υπομνήματα. Όταν στήνεις αυτί στην ακροδεξιά, όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να βοηθάς στο να αυξήσει τα ποσοστά της. Ο μόνος τρόπος ανάσχεσης της ακροδεξιάς είναι η αύξηση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς ώστε να αυξηθούν στο ευρωκοινοβούλιο οι προοδευτικές φωνές. Ξεκάθαρα όρια απέναντι σε οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τον άνθρωπο, το σεβασμό και την αγάπη. Όχι θολά νερά και ναι μεν αλλά…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter