Τρεις νεκροί από την επέλαση της Μήδειας – Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει για δεύτερη ημέρα τη χώρα κομμένη στα δύο

Τρεις νεκροί από την επέλαση της Μήδειας – Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει για δεύτερη ημέρα τη χώρα κομμένη στα δύο

Φονική αποδεικνύεται η κακοκαιρία «Μήδεια», καθώς έως αυτή την ώρα έχουν αναφερθεί τρεις θάνατοι, δύο στην Εύβοια και ένας στην Κρήτη. Παράλληλα, η κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμη μία φορά αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης, ανακοινώνοντας παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό. Την ίδια ώρα, χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» έχει προκαλέσει τον θάνατο τριών ανθρώπων, δύο κατοίκων χωριών της Εύβοιας και ενός από το Λασίθι της Κρητής.

Σύμφωνα με την Ευβοϊκή Γνώμη, ο δεύτερος νεκρός στην Εύβοια είναι ένας 73χρονος στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων, ο οποίος υποστηριζόταν από οξυγόνο. Ο 73χρονος έχασε τη ζωή του όταν από τη διακοπή ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί.

Νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του ένας 80χρονος στο Τρούπι Μαντουδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη, αλλά από το βράδυ της Κυριακής υπήρξε διακοπή ρεύματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένειά του είχε καλέσει τις αρχές και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για να τον προσεγγίσουν αλλά η σφοδρή χιονόπτωση δεν το επέτρεψε. Δυστυχώς, όταν τελικά έφθασαν στο σπίτι του τα σωστικά συνεργεία, ήταν ήδη νεκρός.

Επίσης έχει γίνει γνωστό ότι ένας 56χρονος κτηνοτρόφος άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ανακοπή καρδιάς, στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου είχε εγκλωβιστεί στο ποιμνιοστάσιό του εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Από τις 9.30 πρωί ξεκίνησε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του στο Οροπέδιο Λασιθίου, σε ορεινή περιοχή πάνω από το χωριό Καμινάκι. Η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ το πυκνό χιόνι δυσκόλευσε ιδιαίτερα τα οχήματα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ να φθάσουν στο σημείο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τις αρχές ειδοποίησε ο γιος του 56χρονου που ήταν μαζί του, λέγοντας ότι ο πατέρας του είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του.

Διαβάστε επίσης: «Μήδεια»: Χωρίς ρεύμα περιοχές της Αττικής – Δέντρα πεσμένα σε αυτοκίνητα και καλώδια της ΔΕΗ (Photos)

Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Χωρίς ρεύμα εξακολουθούν να είναι αρκετά νοικοκυριά στα βόρεια προάστια εξαιτίας της επέλασης της σφοδρής κακοκαιρίας, καθώς έχουν προκληθεί ουκ ολίγες καταστροφές στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζουν στην Αττική οι εξής περιοχές: Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια,Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση. Η πλειοψηφία των βλαβών αφορά σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.

Περίπου 250.000 νοικοκυριά έμειναν τις τελευταίες ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 24 ώρες, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι η κατάσταση επαναξιολογείται διαρκώς αλλά παραμένει δύσκολη, όσον αφορά τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών.

Διαβάστε επίσης:  «Μήδεια»: Χωρίς ρεύμα περιοχές της Αττικής – Δέντρα πεσμένα σε αυτοκίνητα και καλώδια της ΔΕΗ (Photos)

Χωρίς ρεύμα έμειναν 250.000 νοικοκυριά από τη «Μήδεια»

Μπλακ άουτ στα βόρεια προάστια από έκρηξη μετασχηματιστή

Ένα βραχυκύκλωμα στην Κηφισιά, στη διασταύρωση των οδών Αθανασίου Διάκου και Υψηλάντου οδήγησε σε έκρηξη του μετασχηματιστή και παράλληλα βύθισε στο σκοτάδι αρκετές περιοχές των βορείων προαστίων το βράδυ της Τρίτης.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αναφερθεί διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Κηφισιάς, του Χαλανδρίου, του Νέου Ψυχικού, της Φιλοθέης, του Διονύσου, της Δροσιάς, της Σταμάτας, της Εκάλης και του Γραμματικού.

Διαβάστε επίσης: Κηφισιά: Φωτιά σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ – Στο σκοτάδι πολλές περιοχές στα βόρεια προάστια

Νέο… λουκέτο στην Εθνική Οδό

Πέραν των υπολοίπων προβλημάτων, η Τροχαία Αττικής, κατ’ εντολή Χρυσοχοΐδη, ανακοίνωσε παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από τη Γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα όρια του Νομού Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Λόγω της συνεχιζόμενης έντασης του καιρικού φαινομένου της χιονόπτωσης, το οποίο έχει τοπικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και για λόγους ασφαλείας των χρηστών αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας θα επιτραπεί από ώρα 07.00΄της 17/02/2021.

Πάνω από 1.800 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι το απόγευμα σήμερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων δέχθηκε 1.850 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Από αυτές τις κλήσεις οι 1.490 ήταν στην Αττική από χτες, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι σήμερα το απόγευμα. Οι κλήσεις αυτές αφορούσαν:

  • 1.118 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων
  • 123 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο
  • 101 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία (αιμοκάθαρση)
  • 25 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων της εξελισσόμενης κακοκαιρίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Διόνυσος

Η Πολιτική Προστασία κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τον Δήμο Διονύσου. Απόφαση που θα ισχύει έως τις 15 Μαρτίου 2021.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter