Μήνυμα Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου: Ύμνος στα λόγια για γιατρούς και νοσηλευτές (Video)

Μήνυμα Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου: Ύμνος στα λόγια για γιατρούς και νοσηλευτές (Video)

Σε επικοινωνιακούς ρυθμούς όπως μας έχει συνηθίσει ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου.

Παράλληλα, δεν παύει να αυτοδιαψεύδεται στην πράξη αφού ενώ πλέκει το εγκώμιο για τους γιατρούς και νοσηλευτές λέγοντας μάλιστα πως είναι οι «οπλαρχηγοί και οι πυρπολητές του καιρού μας», την ίδια ώρα αρνείται να ακούσει τις κραυγές αγωνίας για την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία και τα συνεχή αιτήματα για κονδύλια, προσλήψεις και υλικά υγειονομικής προστασίας και όχι μόνον.

«Οφείλουμε να τους εξοπλίσουμε με τα πολεμοφόδια που σώζουν ζωές. Και να τους δώσουμε δύναμη και φρόνημα, πειθαρχώντας στις συστάσεις τους: Δεν κυκλοφορούμε, μένουμε σπίτι! Έτσι τιμούμε φέτος την εθνική επέτειο», λέει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, χωρίς ωστόσο τα λόγια να γίνονται πράξεις.

Ο ίδιος επισημαίνει πως «Η πανδημία θα μας κοστίσει. Θα μας αφήσει, όμως, νικητές και πιο ώριμους. Χαλυβδωμένους όσο ποτέ για να ξαναπάμε την πατρίδα μπροστά», ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση περνάει από την πίσω πόρτα την εξαθλίωση των εργαζομένων, με μειώσεις μισθών, απολύσεις, αλλά και την αποζημίωση του 800 ευρώ που είναι κατώτερη ακόμα και του κατώτατου μισθού. Για να μην μιλήσουμε για τους μαυραγορίτες της πανδημίας!

Με απλά λόγια, δεν δίνει στον εργαζόμενο λαό τα όπλα για να ξεπεράσει σε επίπεδο φυσικού προσώπου και νοικοκυριών την πανδημία.

Την ίδια ώρα πολλαπλασιάζονται οι φωνές όσον αφορά τον μικρό συγκριτικά αριθμό των τεστ που γίνονται, αλλά και το γεγονός πως περιστατικά δεν οδηγούνται στα νοσοκομεία.

Παρ’ όλα αυτά ο πρωθυπουργός προσπάθησε να ανεβάσει τους αγαπημένους του «πατριωτικούς» τόνους, για να ικανοποιήσει και κρατήσει συγκεκριμένο μέρος του εκλογικού σώματος.

Ενώ υμνεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δίνει ταυτόχρονα 30 εκατομμύρια στους ιδιώτες, ονοματίζει την πανδημία εχθρό, για να κάνει έκκληση σε ενότητα, πατριωτισμό και κοινωνική αλληλεγγύη, αν και το τελευταίο δεν φαίνεται να γίνεται και πράξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του επανέλαβε τα ιστορικά στοιχεία για την συγκρότηση με τον αγώνα των Ελλήνων ενός έθνους και την ίδρυση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης για να καταλήξει πως «κανένα κοινωνικό οικοδόμημα δεν στέκει χωρίς το θεμέλιο της Υγείας».

Ακόμα ωστόσο παραμένει άγνωστο γιατί δεν απελευθερώνει όλα αυτά τα κονδύλια που απαιτούνται για προσλήψεις που δεν έκανε, για υλικά που δεν εξασφάλισε και για κλίνες ΜΕΘ που δεν φρόντισε να δημιουργήσει.

Αλλά ο κ. Μητσοτάκης κράτησε και μια αναφορά στον εθελοντισμό: «Ο εθελοντισμός ριζώνει. Εμείς οι ίδιοι λειτουργούμε, πλέον, πιο ομαδικά και πειθαρχημένα. Και χτίζουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης στο κράτος, που στα δύσκολα δείχνει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων»

Ωραίες οι ωραιοποιήσεις του πρωθυπουργού, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν.

Εκτός κι αν περιμένει να περάσει η μπόρα για να ιδιωτικοποιηθεί ένα μέρος της Δημόσιας Υγείας…

Δείτε το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter