Μια ιδέα για όλους! Αβοκάντο

Μια ιδέα για όλους! Αβοκάντο

Ανακαλύπτουμε τα μικρά και μεγάλα μυστικά των φρούτων, των λαχανικών και όχι μόνο, δημιουργώντας απολαυστικούς συνδυασμούς γεύσης και υγείας.

Αν αγαπάτε το αβοκάντο, πολύ καλά κάνετε αλλά θα πρέπει να ξέρετε και τις ιδιότητες του, που είναι πολλές και θρεπτικές…

Αν έπρεπε κάπως να το περιγράψω θα έλεγα πως πρόκειται για ένα “λιπαρό” φρούτο που μπορεί να ενταχθεί σε κάθε πιάτο, κάθε ώρα της ημέρας.

Ενώ λοιπόν, όλα τα φρούτα περιέχουν κατά κύριο λόγο σάκχαρα, το αβοκάντο περιέχει λιπαρά και συγκεκριμένα καλά λιπαρά, για τα οποία είναι και διάσημο. Γιατί θεωρείται superfood και τόσο ωφέλιμο;

Περιέχει και πολυακόρεστα ω-6 λιπαρά, όπως το λινολεϊκό οξύ. Η καλή αναλογία ω-3 και ω-6 λιπαρών εξασφαλίζει ένα καλό λιπιδαιμικό προφίλ.

Περιέχει 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Αποτελεί καλή πηγή καλίου, χάρη στο οποίο ρυθμίζεται η πίεση.

Περιέχει λουτεΐνη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την υγεία των ματιών.

Στο αβοκάντο βρίσκουμε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην καταπολέμηση φλεγμονών.

Το φυλλικό οξύ που βρίσκουμε στο αβοκάντο βοηθά την απορρόφηση του σιδήρου και είναι σημαντικό για τη γονιμότητα και τη σύνθεση του DNA κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Περιέχει βιταμίνες Α, Ε, Κ και C.

Με το αβοκάντο συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ περιέχει αρκετά λιπαρά, άρα και θερμίδες, βοηθάει στο αδυνάτισμα!

Τα καλά λιπαρά που περιέχει βοηθούν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και ειδικά στη μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους.

Tips

Μπορείς να το κόψεις σε φέτες και να το προσθέσεις στη σαλάτα σου ή να φτιάξεις ένα γρήγορο σνακ με ψωμί ολικής, τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, πιπεριά πράσινη ή και φρέσκα φύλλα από τα λαχανικά που αγαπάτε.

Ελπίδα Γεωργακοπούλου Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ειδική Σύμβουλος Διατροφής

https://www.facebook.com/psixologiakaidiatrofi/

Το Doc Food and Drink σας περιμένει στην ομάδα στο Facebook, με τις δικές σας ιδέες, προτάσεις και κυρίως δημιουργίες!

https://www.facebook.com/groups/DocFood.Drink/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter