Μια ιστορική ευκαιρία για την ανατροπή στην Αθήνα

Μια ιστορική ευκαιρία για την ανατροπή στην Αθήνα

Αυτή την Κυριακή βρισκόµαστε µπροστά σε µια ιστορική ανατροπή.

Αυτή την Κυριακή επιλέγουµε µια άλλη διαδροµή, που οδηγεί σε µια πιο ανθρώπινη πόλη, και αφήνουµε οριστικά στο παρελθόν τους δηµάρχους που αντί για λύσεις δηµιουργούν προβλήµατα.

Η Αθήνα έχει διαχρονικά πληρώσει πολύ ακριβά επαγγελµατίες πολιτικούς χωρίς γνωστικό υπόβαθρο και χωρίς ικανότητα σχεδιασµού. Αυτό, εκτός των άλλων, οδηγεί και στην απαξίωση της πολιτικής στα µάτια των πολιτών και στη µεγάλη αποχή. Αυτό πρέπει να το αλλάξουµε.

Προσωπικά, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ως δήµαρχος Αθηναίων γιατί πιστεύω βαθιά πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η πρώτη γραµµή άµυνας σε έναν κόσµο που δεν µπορούµε πλέον να θεωρούµε ως αυτονόητες την ασφάλεια και την πρόοδο.

Από τη ∆ευτέρα κιόλας περνάµε από τη θεωρία στην πράξη, θέτουµε σε εφαρµογή το σχέδιό µας για µια καλύτερη Αθήνα και εφαρµόζουµε το πρόγραµµα του συνδυασµού Αθήνα ΤΩΡΑ, που είναι γραµµένο σε ενεστώτα χρόνο και όχι σε µέλλοντα. Ενα πρόγραµµα που πιστεύω πραγµατικά πως θα γιατρέψει πολλές παθογένειες που έχουµε κληρονοµήσει από προηγούµενες δηµοτικές αρχές.

Η Αθήνα δεν έχει ούτε χρόνο ούτε περιθώριο για άλλα πειράµατα.

Ο δικός µου στόχος δεν είναι απλώς να νικήσω έναν ανεπαρκή δήµαρχο, αλλά να ανατρέψουµε µαζί µε τους πολίτες την εδραιωµένη πεποίθηση ότι τίποτε δεν µπορεί να αλλάξει σε αυτή την πόλη και σε αυτήν τη χώρα. Σε αυτές τις εκλογές δεν έθεσα υποψηφιότητα για να κάνω καταγραφή ποσοστών, αλλά για να πάρω την ευθύνη ώστε να αλλάξει η πόλη που αγαπάω.

Ηδη σε αυτήν τη µικρή προεκλογική περίοδο καταφέραµε πολλές µικρές νίκες, µε κυριότερη την υιοθέτηση της ατζέντας µας από τους πολιτικούς µας αντιπάλους. Οι ιδέες της βιώσιµης ανάπτυξης, της ανθεκτικότητας και της συµπερίληψης είναι ιδέες που υπερβαίνουν τα κοµµατικά στεγανά, έχουν πολύ µεγάλη αξία και απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις της κλιµατικής κρίσης, της ενεργειακής φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Την Κυριακή έχουµε µια πολύ µεγάλη ευκαιρία και το δίληµµα είναι παραπάνω από ξεκάθαρο:

∆ίνουµε στον κ. Μπακογιάννη τη δυνατότητα να συνεχίσει για άλλα πέντε χρόνια τα πειράµατά του και τη συσσώρευση προβληµάτων ή κάνουµε επανίδρυση της καθηµερινότητάς µας σε µια πόλη που φροντίζει και νοιάζεται για τους κατοίκους της;

Απευθύνω, λοιπόν, ένα ευρύ κάλεσµα σε όλους τους συµπολίτες µου και σε όσους δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο, ανεξαρτήτως της κοµµατικής τους προέλευσης, να σταθούν δίπλα µας και να κάνουµε µια µεγάλη ανατροπή. Σε αυτήν τη µεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουµε πραγµατικά την πόλη µας σας θέλω όλους µαζί.

Η επόµενη πενταετία είναι η πλέον καθοριστική για το παρόν και το µέλλον της Αθήνας. Ηρθε η ώρα να αποφασίσουµε ποια ακριβώς Αθήνα θέλουµε.

Προσωπικά θέλω και θα παλέψω για ένα δήµο που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στα όνειρα των κατοίκων του.

Εχουµε µπροστά µας τη δυνατότητα να δηµιουργήσουµε ένα νέο παράδειγµα αυτοδιοίκησης στην Αθήνα. Μια κανονικότητα που θα προσαρµόζεται στις ανάγκες των πολιτών και όχι στις φιλοδοξίες και στο lifestyle του κάθε δηµάρχου.

Η Ιστορία είναι γεµάτη από «σίγουρους» νικητές που στο τέλος ανατρέπονται. Μια τέτοια ιστορική στιγµή έχουµε µπροστά µας. Ας την εκµεταλλευτούµε.

Μαζί µπορούµε να τα καταφέρουµε.

Αθήνα, η στιγµή είναι τώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter