Μια παγωμένη χώρα

Μια παγωμένη χώρα

Μια απόλυτη παγωνιά έχει πέσει πάνω στη χώρα από το περασμένο Σάββατο που άρχισε το δεύτερο lockdown που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκτίναξη της ανεργίας από τον πρώτο εγκλεισμό με την ταυτόχρονη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων έχει τεράστια οικονομική αλλά και ψυχολογική επίπτωση στους πολίτες μιας χώρας που τώρα πλέον υποπτεύονται το μέλλον τους.

Όσο και αν ο νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός πιστεύει ότι η Ελλάδα θα κερδίσει από την πανδημία, επειδή οι πολίτες αποταμιεύουν χρήματα τα οποία θα ξοδεύσουν αφού αυτή τελειώσει, κάτι που γνωρίζουν οι ξένοι και θα έρθουν στη χώρα να επενδύσουν, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι κυβερνώντες δεν το γνωρίζουν. Θέλοντας να επιτύχουν τον σκοπό τους, δηλαδή την πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα με οποιοδήποτε κόστος, καταφεύγουν σε γκεμπελίστικες μέθοδες, για να ενισχύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον φόβο για το αύριο.

Εδώ έφτασαν να τρομοκρατούν τους πολίτες ότι δήθεν το σύστημα δέχτηκε 1.000.000 μηνύματα για άθληση θέλοντας να ρίξουν τα πάντα στην ατομική ευθύνη για ότι πρόκειται να ακολουθήσει.

Δεν τους προβλημάτισε καθόλου στο να πουν ψέματα ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κωδικός 6 εκτός από την σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, περιλαμβάνει και την κίνηση με κατοικίδιο ζώο. Και καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 650.000 σκύλοι, ως ζώα συντροφιάς που οι ιδιοκτήτες τους βγάζουν τουλάχιστον μια φορά την ημέρα έξω από το σπίτι μάλλον μικρός είναι ο παραπάνω αναφερόμενος αριθμός.

Χωρίς χρήματα στην τσέπη των πολιτών, με την ανεργία να εκτινάσσεται και τις προοπτικές κάθε άλλο παρά ευοίωνες να διαγράφονται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτιμά ότι είναι η στιγμή να αλλάξει εκ θεμελίων όλο τι κοινωνικό status της χώρας.

Υποεκτιμά όμως όλα τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια από την πολιτική της σε όλους τους τομείς.

Είναι πλέον στο χέρι των πολιτών, αυτή η δυσαρέσκεια να γίνει χείμαρρος που θα παρασύρει όλους αυτούς τους «άριστους» που καταστρέφουν για μια ακόμη φορά τη χώρα.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter