Μήνυση Πολάκη κατά Άδωνη και ΕΟΔΥ – Θα διαβιβαστεί και στην Ευρωπαία Εισαγγελέα

Μήνυση Πολάκη κατά Άδωνη και ΕΟΔΥ – Θα διαβιβαστεί και στην Ευρωπαία Εισαγγελέα

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών κατέθεσε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης, όπως είχε προαναγγείλει, κατά του Άδωνη Γεωργιάδη, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Χριστάκη Χατζηχριστοδούλου, της προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΟΔΥ, και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, που ανακάλεσαν παράνομα την απόφαση του Οργανισμού, για παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, στην διεξαγόμενη, υπό συνθήκες υπουργικής πίεσης, δίκη στο Γ΄ Τριμελές Εφετείο Κακ/των Αθηνών, κατά των κατηγορουμένων, Σταμάτιου Πουλή, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου, Αικατερίνης Πολύζου και Θεόδωρου Παπαδημητρίου.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χανίων ζητάει την ενεργοποίηση του άρθρου 35 του ΚΠΔ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, προκειμένου να διεξαχθεί η έρευνα αυτοπροσώπως από ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό. Παράλληλα. Επίσης, ζητείται η ενημέρωση του Δικαστηρίου, για τις κατά νόμον ενέργειές του, προς προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Επιπροσθέτως, ζητείται η ποινική δίωξη του Άδωνη Γεωργιάδη, για τις αξιόποινες πράξεις, αφενός της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και παράβαση καθήκοντος, με παθόν το νομικό πρόσωπο του ΕΟΔΥ, αφετέρου της παράβασης καθήκοντος, λόγω του διορισμού ως μετακλητής υπαλλήλου και ως ειδικού συμβούλου, του ζεύγους Ανδρονίκης Θεοφιλάτου και Σταμάτιου Πουλή.

Υπογραμμίζεται ότι στη μήνυση, που κατατέθηκε από τον δικηγόρο, Γιάννη Απατσίδη, περιγράφονται εκτενώς και λεπτομερώς η πλήρης ασυδοσία και η αναίσχυντη θεσμική έκπτωση και αυθαιρεσία του νυν Υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη, για την οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί θεσμικά, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εν παραλλήλω, η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί και στην Ευρωπαία Εισαγγελέα, κ. Κοβεσι, για τις κατά νόμον ενέργειές της, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, αλλά και για την θεσμική ενημέρωσή της, επί της κατάστασης του Κράτους Δικαίου στην χώρα μας.

Δείτε επίσης:

Πολάκης στη δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι παράνομες προσλήψεις ήταν ρουσφέτια του Γεωργιάδη – Είστε λασπωμένοι

Πολάκης στη δική ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι παράνομες προσλήψεις ήταν ρουσφέτια του Γεωργιάδη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter