Πολάκης στη δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι παράνομες προσλήψεις ήταν ρουσφέτια του Γεωργιάδη – Είστε λασπωμένοι

Πολάκης στη δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι παράνομες προσλήψεις ήταν ρουσφέτια του Γεωργιάδη – Είστε λασπωμένοι

Με την κατάθεση για δεύτερη μέρα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, συνεχίστηκε η δίκη που διεξάγεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με κατηγορούμενους την αποκαλούμενη και ως «παρέα» του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις 22 παράνομες προσλήψεις που είχαν γίνει την περίοδο 2013 – 2014.

Ο κ. Πολάκης επανέλαβε ότι «οι παράνομες προσλήψεις ήταν ρουσφέτια του Άδωνη Γεωργιάδη», οι οποίες όπως είπε έγιναν επειδή «είχε ολοκληρώσει τον αριθμό των μετακλητών που όριζε ο νόμος ότι έπρεπε να πάρει».

Δείτε επίσης: Πολάκης στη δική ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι παράνομες προσλήψεις ήταν ρουσφέτια του Γεωργιάδη

«Εγώ είμαι αυτός που ανακάλυψα την υπόθεση και την πήγα στη Δικαιοσύνη» τόνισε κατά την κατάθεσή του ο κ. Πολάκης.

Στη συνέχεια οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων εξέτασαν ως μάρτυρα τον κ. Πολάκη θέτοντας μία σειρά από ερωτήσεις. Μάλιστα κατά τη διαδικασία δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με τον πρόεδρο της έδρας να παρεμβαίνει ουκ ολίγες φορές.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ο κ. Πολάκης επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι οι «προσλήψεις ήταν παράνομες», χαρακτηρίζοντάς τες ως τον «ορισμό της διαφθοράς του ελληνικού κράτους και του Άδωνη Γεωργιάδη».

Απερρίφθη το κατ’ αντιπαράσταση αίτημα εξέτασης

Στη συνέχεια οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσαν αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Πολάκη με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Δείτε επίσης: ΚΕΕΛΠΝΟ: Διεκόπη η δίκη λόγω επείγοντος ιατρικού περιστατικού στο Έφετειο – Ζήτησαν γιατρό και έσπευσε ο Πολάκης

Το αίτημα απερρίφθη από το Δικαστήριο υιοθετώντας την απορριπτική εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας Σπύρου Παππά, ο οποίος ανέφερε ότι ο μάρτυρας (Π. Πολάκης) κατά κύριο λόγο επικαλέστηκε τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πόρισμα των επιθεωρητών ελεγκτών του Δημοσίου.

Επίσης ο κ. Παππάς εισηγήθηκε στο Δικαστήριο να να ζητήσει από τα νοσοκομεία στα οποία εμφανίζονται να έχουν εργαστεί ορισμένοι από τους παράνομα προσληφθέντες να απαντήσουν επισήμως, εάν πράγματι εργάστηκαν και για ποιο χρονικό διάστημα.

Το Δικαστήριο επιφυλάχτηκε να απαντήσει.

Νωρίτερα η πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης είχε προσκομίσει ενώπιον του Δικαστηρίου βεβαιώσεις δημοσίων νοσοκομείων σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι από τους παράνομα προσληφθέντες είχαν απασχοληθεί σε δημόσια νοσοκομεία. Με την πλευρά Πολάκη να αμφισβητεί εάν όσα βεβαιώνονται είναι πραγματικά, καθώς μία εξ’ αυτών έφερε ημερομηνία εντός του 2020.

Ο ασθενής και η επέμβαση Πολάκη

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της δίκης έλαβε χώρα ένα απρόσμενο περιστατικό. Ξαφνικά και ενώ ο Παύλος Πολακης είχε ξεκινήσει να καταθέτει από τα μεγάφωνα του Εφετείου Αθηνών απευθύνθηκε έκκληση να μεταβεί γιατρός στον 3ο όροφο εξαιτίας ενός επείγοντος ιατρικού περιστατικού

Δείτε επίσης: ΚΕΕΛΠΝΟ: Διεκόπη η δίκη λόγω επείγοντος ιατρικού περιστατικού στο Έφετειο – Ζήτησαν γιατρό και έσπευσε ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης ρώτησε την έδρα εάν μπορούσε να πάει, προκειμένου να δει τον ασθενή. Η έδρα ήταν καταφατική και διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση. Ο κ. Πολάκης μετέβη στο σημείο και εξέτασε τον ασθενή ο οποίος ευτυχώς δεν είχε κάτι το ανησυχητικό.

 

Το κατηγορητήριο

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι ο πολιτευτής της ΝΔ Σταμ. Πουλής, προσωπικός φίλος του Αδ. Γεωργιάδη και στενός συνεργάτης του, η σύζυγός του Ανδρ. Θεοφιλάτου (επίσης συνεργάτιδα του Αδ. Γεωργιάδη), η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ Αικ. Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδ. Παπαδημητρίου.

Δείτε επίσης: Τα πρακτικά της συγκάλυψης για την «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν κατά περίπτωση τις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη. Οι προσλήψεις έγιναν την περίοδο 2013-14 με ζημία του ΚΕΕΛΠΝΟ 251.629 ευρώ.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter