ΚΕΕΛΠΝΟ: Διεκόπη η δίκη λόγω επείγοντος ιατρικού περιστατικού στο Έφετειο – Ζήτησαν γιατρό και έσπευσε ο Πολάκης

ΚΕΕΛΠΝΟ: Διεκόπη η δίκη λόγω επείγοντος ιατρικού περιστατικού στο Έφετειο  – Ζήτησαν γιατρό και έσπευσε ο Πολάκης

Ένα απρόσμενο περιστατικό συνέβη λίγο μετά την έναρξη της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η δική συνεχιζόταν έπειτα από διακοπή με τον Παύλο Πολάκη να καταθέτει ως μάρτυρας. Ξαφνικά από τα μεγάφωνα του Εφετείου ακούστηκε έκκληση να μεταβεί γιατρός στον 3ο όροφο λόγω επείγοντος περιστατικού.

Ο Παύλος Πολάκης ρώτησε την έδρα εάν μπορούσε να πάει, προκειμένου να δει τον ασθενή. Η έδρα ήταν καταφατική και διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση. Ο κ. Πολάκης μετέβη στο σημείο και εξέτασε τον ασθενή ο οποίος ευτυχώς δεν είχε κάτι το ανησυχητικό.

Η δική ξεκίνησε και πάλι. Αυτή την ώρα οι συνήγοροι των κατηγορούμενων εξετάζουν τον Παύλο Πολάκη ως μάρτυρα.

Το πρωτοφανές περιστατικό

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση συνέβησαν πρωτοφανή πράγματα με πρωταγωνιστή τον Άδωνη Γεωργιάδη και μέλη της προσωπικής του φρουράς.
Ο υπουργός Υγείας ήταν παρών στο ακροατήριο, ενώ κατέθετε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή σε προηγούμενη δικάσιμο. Ωστόσο επειδή οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων είχαν αναφέρει ότι θα καταθέσουν αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μεταξύ Πολάκη και Γεωργιάδη, βρέθηκε στο ακροατήριο.

Κάποια στιγμή και ενώ ο Παύλος Πολάκης δεχόταν ερωτήσεις από μια εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων τη δικηγόρο Μαριλένα Παπαχρήστου, ο κ. Γεωργιάδης παρενέβη. Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας διέκοψε τη διαδικασία λέγοντας ««τι διαδικασία είναι αυτή; Ο κ. Πολάκης διευθύνει τη δίκη;».

Στο σημείο εκείνο αντέδρασε ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης.

«Τι είναι αυτά τα πράγματα, από που και ως πού ο κ. Γεωργιάδης παρεμβαίνει στη διαδικασία. Επειδή είναι υπουργός;», ενώ σημείωσε ότι ο υπουργός θα πρέπει να περάσει εκτός αίθουσας.

Στο σημείο εκείνο ο επικεφαλής της αστυνομικής φρουράς του κ. Γεωργιάδη πλησίασε το δικηγόρο μαζί με δύο ακόμη αστυνομικούς και τον απώθησε βίαια. Η αντίδραση του δικηγόρου ήταν άμεση και ζήτησε την προστασία της έδρας. Επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο δικηγόρος Απατσίδης κάλεσε τηλεφωνικά την Άμεση Δράση να φτάσει στο σημείο, ενώ ανέφερε ότι θα καταθέσει μηνύσεις.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι εξέφρασε την πρόθεσή του για την υποβολή μηνύσεων τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και η αστυνομική του φρουρά αποχώρησαν ανενόχλητοι από την αίθουσα.

Οι υποδείξεις Γεωργιάδη

Λίγο πριν αποχωρήσει ο κ. Γεωργιάδης έδωσε ακόμη ένα αντιθεσμικό σόου μέσα στο δικαστήριο. Συγκεκριμένα μετά το πανδαιμόνιο που επικράτησε λόγω της επίθεσης του φρουρού του κ. Γεωργιάδη στο δικηγόρο Απατσίδη η δίκη διεκόπη για τις 13 Μαρτίου. Τότε ο κ. Γεωργιάδης πλησίασε στην έδρα και ανέφερε σε έντονο ύφος τα εξής:

«Παρακαλώ πολύ και εγώ έχω εργασίες αλλά είμαι εδώ και είναι απαράδεκτο ότι διέκοψε το δικαστήριο για να κάνει τις δουλειές του. Όλα έχουν κάποια όρια» τόνισε κάνοντας στην ουσία υποδείξεις προς την έδρα του δικαστηρίου, με τους δικαστές να μην αντιδρούν.

Είναι πραγματικά απαράδεκτό εν ενεργεία υπουργός να απευθύνεται κατ’ αυτό τον τρόπο σε δικαστές, περιφρονώντας στην ουσία το δικαστήριο. Λίγες μέρες μάλιστα μετά το «ράπισμα» του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης: Πολάκης: Αγαπηδάκη και Άδωνης έβαλαν πρόεδρο στον ΕΟΔΥ/ΚΕΕΛΠΝΟ πρόσωπο που είχε στραφεί εναντίον του

Ο υπουργός Αδωνης… δικαστής στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Διαπλοκή Μαρινάκη με τη δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Καλύπτει Άδωνη και το πρώην αφεντικό του

Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Απαράδεκτη συμπεριφορά Γεωργιάδη – Έκανε υποδείξεις στην έδρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter