«Μισόλογα» από Μαξίμου για τις χυδαιότητες Γεωργιάδη και την κάλυψη Βορίδη για τα Τέμπη

«Μισόλογα» από Μαξίμου για τις χυδαιότητες Γεωργιάδη και την κάλυψη Βορίδη για τα Τέμπη

Σε άδειασμα «με το βαμβάκι» του υπουργού Εργασίας και του αντ’ αυτού του πρωθυπουργού προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις δηλώσεις των δύο αναφορικά με το ότι «κρίθηκαν πολιτικά τα Τέμπη στις εκλογές», προδίδοντας την ατολμία και τον φόβο του Μεγάρου Μαξίμου να μαζέψει τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, ακόμα και τη στιγμή που προκαλούν σύσσωμη την ελληνική κοινωνία με τις δηλώσεις τους.

«Αλίμονο αν δεν μας απασχολούσε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μας απασχολεί και απασχολεί τους πολίτες» έσπευσε από το βήμα της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών να… μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Παύλος Μαρινάκης κληθείς να σχολιάσει το κρεσέντο κυνικότητας του Άδωνη Γεωργιάδη, μην τολμώντας όμως να αδειάσει ευθέως τον υπουργό.

Διαβάστε επίσης: Τυμβωρύχος ο Άδωνης: Σήμερα στην Ελλάδα πόσοι ενδιαφέρονται για τα Τέμπη; (Ηχητικό)

Καλύπτει Άδωνη ο Βορίδης για Τέμπη: Η πολιτική επιχειρηματολογία κρίθηκε μέσα από τις εκλογές (Video)

Αντί λοιπόν να απορρίψει τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, υποστηρίζοντας πως «ανέλαβε και μερίδιο διαχρονικών ευθυνών, ακόμη και προηγούμενων κυβερνήσεων», επιχειρώντας μάλιστα εμμέσως να υποστηρίξει πως τα Τέμπη κρίθηκαν τελικά πολιτικά στις εκλογές. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως η κρίση του ελληνικού λαού «έβαλε όλα τα θέματα στη ζυγαριά, και τα θετικά και τα σφάλματα της κυβέρνησης», καθώς και πως οι πολίτες έκριναν την «πολιτική διάσταση του θέματος, που δεν υποκαθιστά όμως την ποινική έρευνα της Δικαιοσύνης».

Όμως, αμέσως μετά υπενθύμισε τις προ εβδομάδων δηλώσεις Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, πως «το σύνολο των στελεχών της ΝΔ να προσέχουν πολύ τις διατυπώσεις τους, γιατί υπάρχει κίνδυνος παρερμηνείας», τασσόμενος και πάλι εμμέσως με την άποψη της «παρερμηνείας». Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε πως ο ίδιος ο Αδ. Γεωργιάδης «κατάλαβε το σφάλμα του και ζήτησε συγγνώμη».

«Είπατε ότι ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη και επικαλεστήκατε και τα λόγια του πρωθυπουργού “να προσέχουν οι υπουργοί τις διατυπώσεις τους”. Ο κ. Βορίδης υποστήριξε σήμερα τον κ. Γεωργιάδη, πως “κρίθηκε πολιτικά όλη αυτή η ιστορία”. Αρκεί η συγγνώμη του υπουργού; Υπάρχει θέμα Γεωργιάδη ή Βορίδη στην κυβέρνηση, γιατί και ο Μ. Βορίδης είναι εκπρόσωπος του πρωθυπουργού στη Βουλή» επιμείναμε να ρωτάμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ελπίζοντας να πάρουμε κάτι παραπάνω από μισόλογα.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα» απάντησε αρχικά στην ερώτηση του documentonews.gr ο Π. Μαρινάκης, υποστηρίζοντας όμως πως «δεν έχει κανένα νόημα να συνδέουμε με τις εκλογές ένα τραγικό δυστύχημα, γι’ αυτό σας διάβασα αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Οι εκλογές δεν έχουν έναν ρόλο να κρίνουν μία ποινική υπόθεση, μία υπό διερεύνηση υπόθεση για ευθύνες οποιουδήποτε μεγέθους, η Δικαιοσύνη το αποφασίζει αυτό», αφήνοντας στον αέρα τους δύο υπουργούς που δημόσια υποστήριξαν το αντίθετο.

«Προφανώς οι εκλογές ποτέ δεν σβήνουν, ακόμα και μια μεγάλη εκλογική επιτυχία, τα προβλήματα που έχει η χώρα μας. Σας παραπέμπω στις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τις δύο εκλογικές επιτυχίες. Είπε ότι το γεγονός ότι είχαμε ένα πολύ μεγάλο και τιμητικό εκλογικό αποτέλεσμα, δεν σημαίνει ότι σβήστηκαν τα προβλήματα. Ίσα ίσα, παρέμειναν και παραμένουν, και έχουμε καθήκον κάθε μέρα να τα αντιμετωπίζουμε με τις πολιτικές μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter