Μήτογλου: «Δεν το σπουδαιολόγησα, συνέχισα την προπόνηση»

Μήτογλου: «Δεν το σπουδαιολόγησα, συνέχισα την προπόνηση»

Συντετριμμένος δήλωσε ο Ντίνος Μήτογλου, μετά τον τραυματισμό (κάταγμα στο δάχτυλο του χεριού) που τον έθεσε νοκ-άουτ από το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ. «Περισσότερο όμως για την ομάδα, παρά για εμένα», είπε. «Εγώ έχω τραυματιστεί ξανά, δεν με άγγιξε, έχω περάσει και χειρότερα. Δώσαμε τα πάντα αυτές τις εβδομάδες για να εμφανιστούμε έτοιμο στο Μουντομπάσκετ…».

Ο Μήτογλου έδωσε λεπτομέρειες για τον τραυματισμό του -που συνέβη προ διημέρου αλλά αρχικά θεωρήθηκε επιπόλαιος- και εξήγησε ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν σε συνεννόηση και με τον γιατρό του Παναθηναϊκού:

«Μία δυνατή πάσα με βρήκε στο μικρό δάχτυλο του αριστερού μου χεριού. Δεν κατάλαβα πόνο εκείνη τη στιγμή γιατί έπαιζα. Υποβλήθηκα σε εξετάσεις και έδειξαν ότι είχα ρωγμώδες κάταγμα. Με πονούσε μετά αλλά δοκίμασα ξανά να παίξω, χρησιμοποιώντας περισσότερο το άλλο χέρι. Ενημέρωσα την ομάδα και πήραμε την απόφαση να μην πάρουμε το ρίσκο».

Ο Μήτογλου αποκάλυψε ότι προπονήθηκε άλλη μια φορά μετά τον τραυματισμό γιατί «Στην αρχή ένιωσα κάποιες ενοχλήσεις για 15-20 λεπτά, αλλά όπως είπα ήταν πάνω στο παιχνίδι και δεν το σπουδαιολόγησα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Με το που συνέβη αυτό δεν έπραξα κάτι από μόνος μου. Μίλησα με τον γιατρό στην ομάδας, αλλά και με τον γιατρό τον Παναθηναϊκό και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο και δεν περνούσε από το χέρι μου. Ξέρετε πόσο αγαπώ την Εθνική ομάδα και είμαι πολύ στενοχωρημένος. Δεν μπορώ να το πιστέψω, ότι τραυματίστηκα δύο μέρες πριν τους αγώνες. Τα παιδιά θα δώσουν το 110% για να καλυφθεί το κενό, από αύριο κιόλας».

Ο άσος του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Κυριακή και δεν θα αντικατασταθεί, αφού η σχετική προθεσμία εξέπνευσε χθες. «Θα προσευχηθώ απόψε να ψηλώσει ο Μωραΐτης και να γίνει τεσσάρι», αστειεύτηκε με πικρό χιούμορ ο Δημήτρης Ιτούδης. «Δυστυχώς, δεν έχουν εισακουστεί οι εκκλήσεις μας, να έχει κάθε ομάδα 14 παίκτες και να επιλέγει 12 για κάθε αγώνα». Και πρόσθεσε:

«Η μάχη δεν ανήκει στο παρελθόν. Στενοχωρηθήκαμε, αλλά δεν τελειώνουμε εδώ. ΄Εχουμε 11 παίκτες, οι οποίοι έχουν υψηλό σθένος και φρόνημα. Καλούνται να καλύψουν την απουσία του πρώτου σκόρερ, πρώτου ριμπάουντερ και πρώτου σε λεπτά συμμετοχής. Θα το κατορθώσουν. Κάποιοι παίκτες θα ανέβουν κάποιες θέσεις. Έχουμε κάνει είκοσι προπονήσεις, στην τελευταία θα μιλήσουμε για θέματα τακτικής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter