Μητσοτάκης: «Τρίποντο» στα ψέματα για μισθούς και ακρίβεια – Η εικονική πραγματικότητα του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης: «Τρίποντο» στα ψέματα για μισθούς και ακρίβεια – Η εικονική πραγματικότητα του πρωθυπουργού

Μια άλλη Ελλάδα περιγράφει όπως άλλωστε συνηθίζει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ανάρτησή του στο Facebook όπου εξωραΐζει εξόφθαλμα την πραγματικότητα για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Όπως ισχυρίζεται, «η ελληνική αγορά εργασίας σταδιακά απομακρύνεται από μια αγορά χαμηλών μισθών και αυξάνει σημαντικά το μερίδιο των εργαζομένων που λαμβάνουν καλύτερους μισθούς», επικαλούμενος ότι «σήμερα, η πολυπληθέστερη μισθολογική κατηγορία είναι αυτή μεταξύ 1.000 και 3.000 ευρώ». Τι κι αν όλες οι έρευνες της Eurostat δίνουν την Ελλάδα στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, καθώς η χώρα μας είναι σταθερά πιο κάτω από χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, όπως η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Ισπανία και πιο κοντά στους μισθούς Βαλκανίων, Βουλγαρίας και Ρουμανίας!

Ο πρωθυπουργός έταξε «μέσο μισθό» τα… 1500 ευρώ αλλά στην τελευταία αύξηση που έδωσε η κυβέρνηση τα… 39 ευρώ καθαρά ήταν μάλλον πολύ λίγα ώστε να φανεί ρεαλιστικός αυτός ο στόχος. Πιο πολύ ως αόριστη υπόσχεση σε ένα απροσδιόριστο μέλλον ακούγεται.

Ο Κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ακρίβεια και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνησή του παραδεχόμενος όμως ότι «τα μέτρα αυτά δεν εξάλειψαν την ακρίβεια αλλά μετρίασαν τις τιμές σε αρκετά βασικά προϊόντα». Τι κι αν η αύξηση στις τιμές τροφίμων στην Ελλάδα «άγγιξε» σε ρυθμό το 5,3% τον Απρίλιο, έναντι μόλις 1,9% στην Ευρωζώνη. Να θυμίσουμε δε στον πρωθυπουργό ότι οι Έλληνες καταναλωτές είναι οι πιο φτωχοί καταναλωτές σε όλη την ΕΕ των 27 με βάση τη συγκεκριμένη παράμετρο, με μόνο τους Βούλγαρους σε χειρότερη θέση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Βουλγαρία από όλες τις χώρες της ΕΕ (μέσος όρος 100) κατείχε την τελευταία θέση στην Ευρώπη στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με 64 μονάδες, και η Ελλάδα ακολούθησε με 67 μονάδες.

Και για το χτύπημα της ακρίβειας και των τρικ των πολυεθνικών δεν αρκούν ασφαλώς τα επιστολόχαρτα στην Ούρσουλα και την Κομισιόν, αλλά απαιτείται πολιτική βούληση σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα. Η κυβέρνηση της ΝΔ μεριμνεί όμως για να προστατεύει τέτοια συμφέροντα όπως έχει φανεί στην πράξη.

Διαβάστε επίσης 

Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών τη νύχτα – Σε κρίσιμη κατάσταση ένας από τους τραυματίες

Καρυπίδης: «Τέτοιο «χειρουργείο» είχαμε χρόνια να δούμε, ντροπή και αίσχος»

Ο Βαγιαννίδης «έβαψε» την κούπα πράσινη με buzzer beater στο 90+7 (Video)

Λεκτικές επιθέσεις από παίκτες του Αρη και τον Καρυπίδη στη διαιτητή Φραπάρ

Ο υπουργός Φλωρίδης μαινόμενος σπρώχνει αστυνομικούς και εμποδίζει τη σύλληψη της γραμματέα του

Χαλκίδα: Ο σύζυγος της διεφθαρμένης εφοριακού διορίστηκε ελεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου με υπογραφή Πιτσιλή

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter