Μητσοτάκης – Φλώρος: Στο προσκήνιο αλληλοκαλύπτονται, στο παρασκήνιο ο ένας εκβιάζει τον άλλον

Μητσοτάκης – Φλώρος: Στο προσκήνιο αλληλοκαλύπτονται, στο παρασκήνιο ο ένας εκβιάζει τον άλλον

«Σφίγγει επικίνδυνα η θηλιά» για το Μέγαρο Μαξίμου μετά την αποκάλυψη συγκεκριμένων στοιχείων από τo Documento που αποδεικνύουν όχι μόνο την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρου αλλά και οικονομικές κινήσεις που αφορούν αγορά κατοικίας και με «μαύρα» χρήματα.

«Σε άλλη χώρα θα είχε πέσει η κυβέρνηση την επόμενη ημέρα» παραδέχονται γαλάζιοι βουλευτές που αντιλαμβάνονται τη βαρύτητα που έχει η υπόθεση αυτή, για ευνόητους λόγους που σχετίζονται με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και τη σκληρή «άμυνα» που θα πρέπει να παίξουν το επόμενο, προεκλογικό διάστημα, στην αντιπαράθεσή τους με βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης – Φλώρος: Αποδέχεται ως δεδομένη την παρακολούθησή του και χρησιμοποιεί το ΓΕΕΘΑ για να απαντήσει

Πόσο μάλλον που σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του σημερινού κυριακάτικου Τύπου και συγκεκριμένα της εφημερίδας Δημοκρατία, η ΑΔΑΕ φέρεται να έχει επιβεβαιώσει την παρακολούθηση 6 προσώπων από την ΕΥΠ. Αυτό, με φόντο τις σφοδρές, σχεδόν καθολικές αντιδράσεις του νομικού κόσμου για την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη αντέδρασε χθες το απόγευμα, ώρες μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας και των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ της, με μία ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με την οποία παρέχεται πλήρη στήριξη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Το πρόβλημα, ωστόσο, όχι μόνο δεν λύνεται με την τοποθέτηση αυτή, αλλά ουσιαστικά μεταφέρει το μπαλάκι στον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τον οποίον ο κ. Φλώρος, στους διαλόγους που δημοσιοποιήθηκαν, αναφέρεται ιδιαιτέρως επικριτικά και χλευαστικά. Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, άλλωστε, είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι οι σχέσεις του υπουργού με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ βρίσκονται στο ναδίρ.

Σιγή Παναγιωτόπουλου

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει δημόσια. Είναι ωστόσο μονόδρομος για τον ίδιον να το πράξει, καθώς δεν μπορεί να ηγείται πολιτικά του υπουργείου Άμυνας της χώρας και μάλιστα σε τόσο κρίσιμη για τα εθνικά θέματα συγκυρία, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να καταφέρεται εναντίον του με πλήρως απαξιωτικό τρόπο.

«Η υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα- υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην Πατρίδα. Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών.

Αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού»; σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς. «Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα μείνει καμιά σκιά και δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο βλάβης της Πατρίδας» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Οικονόμου, ο οποίος, όπως προκύπτει, αποφεύγει εμφατικά να μπει στον σχολιασμό της ουσίας των αποκαλύψεων για τον στόχο με την κωδική ονομασία 519C.

Kαι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όμως απάντησε μόνο σε ότι αφορά το πόθεν έσχες του και της οικογένειάς του και κάνει λόγο για «συκοφαντικούς» και «αναπόδεικτους» ισχυρισμούς (σ.σ. σχετικά με αγορά ακινήτου στου Παπάγου έναντι 600.000 ευρώ «μαύρων χρημάτων»), για τους οποίους μάλιστα αναφέρει ότι «επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος». Ωστόσο, απέφυγε και αυτός να διαψεύσει την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Πηγή ieidiseis.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter