Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του στρατηγού Φλώρου – Αυτή την Κυριακή στο Documento – Μαζί το Docville

Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του στρατηγού Φλώρου – Αυτή την Κυριακή στο Documento – Μαζί το Docville

Τον εμφανίζει να αγοράζει σπίτι με €600.000 μαύρο χρήμα

ΣΤΟΧΟΣ 510c: «Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι €1.200.000, στο οποίο ποσό τα €600.000 πληρώθηκαν “μαύρα”. Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των €1.500, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων»

ΑΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ μέσα από τα απόρρητα αμερικανικά έγγραφα

ΣΥΡΙΖΑ Τείχος δημοκρατίας

Η αντίδραση του Τσίπρα στην προσπάθεια υπονόμευσης της Δικαιοσύνης διά της αντισυνταγματικής γνωμοδότησης Ντογιάκου

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Τραβάει το σχοινί της εκτροπής

ΟΟΣΑ Εκρηξη εξωτερικού ελλείμματος. Αρνητικές οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την οικονομία παρά τα κυβερνητικά επικοινωνιακά τρικ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Με τη σφραγίδα της Βάγκνερ

Οι μισθοφόροι της ρωσικής εταιρείας κατέλαβαν μια πόλη στο Ντονμπάς με μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ Νατάσα Γκαρά, Χάρης Τσιόκας, Πέτρος Βαμβακάς, Κώστας Δημουλάς και Βαγγέλης Δεληπέτρος, Θανάσης Καραμπάτσος, Δημήτρης Χατζηνικόλας

Μαζί όπως κάθε Κυριακή το DocVille με συνέντευξη του Παντελή Βούλγαρη για τη «Φανέλα με το 9»

Και στην έκδοση των 4,5 ευρώ μια μεγάλη προσφορά: Ένα βιβλίο της σειρά HotDoc.History για το Δόγμα Τρούμαν και το Σχέδιο Μάρσαλ

Συνέντευξη Παντελή Βούλγαρη στο Docville

«Φώναξα τον Δομάζο και τον Αντωνιάδη για τη «Φανέλα με το 9»»

Ο σκηνοθέτης μιλάει στο Docville και τη Χρυσούλα Παπαΐωάννου για το ποδόσφαιρο και τις περιπέτειες των γυρισμάτων της ταινίας του «Η φανέλα με το 9» (1989), με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου του Μένη Κουμανταρέα («Πατάκης»), που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986. Ο Παντελής Βούλγαρης θυμάται ιστορίες με τον Ελία Καζάν, τον Μίμη Δομάζο και τους φίλαθλους στα γήπεδα.

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν χρειάζονται Μεσσίες, αλλά συνεπή εθνική πολιτική». Παρέμβαση της τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σίας Αναγνωστοπούλου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Γνήσιο Ελληνάκι». Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος γράφει για τη «Φανέλα με το Νο9» του Μένη Κουμανταρέα, που γυρίστηκε ταινία από τον Παντελή Βούλγαρη σε δικό του σενάριο.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Διαγωνισμός για λίγους και εκλεκτούς. Η αρχαιολόγος – μουσειολόγος Όλγα Σακαλή και ο αρχιτέκτονας Ευγένιος Μπαλάσης γράφουν στο Docville για την υπόγεια παράκαμψη του νομικού πλαισίου με εμπλοκή «δωρητών» και ιδιωτικών συμφερόντων.

Ρομπέρτο Ατάιντε: «Η παραφροσύνη της εξουσίας είναι πολύ μεταδοτική». Συνέντευξη της Χρυσούλας Παπαΐωάννου με τον διάσημο Βραζιλιάνο συγγραφέα για τη διαχρονική «Δεσποινίς Μαργαρίτα», τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, τον Μιχάλη Κακογιάννη, τη Βραζιλία του Λούλα και του Μπολσονάρου.

Πάθη, έρωτες και τεντιμποϊσμός στην αρχαιότητα. Η Έμυ Ντούρου γράφει για το βιβλίο «Αρχαιολογία αγάπη μου… έλα πάρε με από δω» του Θεόδωρου Παπακώστα.

Το κρασί της Φάτα Μοργκάνα. Η Μαρίζα Κωχ μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη  για το αρωματικό κρασί που φτιάχνει με προσθήκη βοτάνων, μεράκι και αγάπη και το ονόμασε Φάτα Μοργκάνα.

«Ο κινηματογράφος θέλει αποκλειστικότητα». Η σκηνοθέτης Ασημίνα Προέδρου μιλάει στον Κωνσταντίνο Καΐμάκη για την ταινία της «Πίσω από τις θημωνιές», το ανθρωποκεντρικό αλλά και πολιτικό σινεμά.

Λίνα Μενδώνη: Ο βασιλικός και η γλάστρα. Γράφει η Χρυσούλα Παπαΐωάννου

Το ΣΤΕΡΝ-ό αντίο του Νίκου Καλτσά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter