Μητσοτάκης-Pushbacks: Στο CNN απάντησε «σοβαρά», στην Ολλανδή δημοσιογράφο έγινε έξαλλος!

Μητσοτάκης-Pushbacks: Στο CNN απάντησε «σοβαρά», στην Ολλανδή δημοσιογράφο έγινε έξαλλος!

Εννοείται πως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου αφού και επισήμως η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος έχει πολλές αμφιβολίες για την παράνομη πρακτική της Ελλάδας στις επαναπροωθήσεις προσφύγων, ή όπως έχει πλέον επικρατήσει «pushbacks». Η Ίλβα Γιόχανσον μάλιστα είχε υπαινιχθεί με σαφήνεια άρνηση συνεργασίας για κοινή έρευνα και πρακτικές αντίθετες με τις αρχές της ΕΕ, το διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Αν έχασε την ψυχραιμία του αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός, ήταν με αφορμή τη λέξη «ψέμα» που πρώτη φορά βεβαίως την άκουσε προσωπικά σε συνέντευξη Τύπου, αφού έως σήμερα ήταν συνηθισμένος σε συνεντεύξεις χωρίς «ενοχλητικές αναταράξεις» που ταράσσουν την εικονική πραγματικότητα.

Αναγκάστηκε να επικαλεσθεί με μεγαλοστομίες επικαλούμενος και τον ελληνικό λαό για να στηρίξει τις θέση του και το έλλειμμα ψυχραιμίας μάλλον δείχνει πως τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του χάνει τον έλεγχο της κατάστασης τόσο στην πανδημία, όσο και στην οικονομία αλλά και το μεταναστευτικό.

Δεν ήταν όμως η ίδια αντίδραση όταν περίπου ένα χρόνο πριν μια άλλη δημοσιογράφος – πασίγνωστη είναι αλήθεια – τον ρώτησε κάτι ανάλογο μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του CNN, η Κριστιάν Αμανπούρ.

Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ήρεμος, απάντησε με νηφαλιότητα, αρνούμενος τις κατηγορίες ότι η Ελλάδα είχε επαναπροωθήσει στο άγνωστο 1000 πρόσφυγες.

Βέβαια, ήταν στο CNN, δεν τον «έπαιρνε» και δεν κατηγορήθηκε για ψέμα, ούτε τον έβλεπε όλη η Ελλάδα.

 

Αυτή τη φορά όμως ο πρωθυπουργός που θα κέρδιζε περισσότερα αν ήταν ήρεμος και απαντούσε σοβαρά, προτίμησε την οξύτητα…

Ίσως γιατί ήθελε να κρύψει την πραγματικότητα προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει με τον εκνευρισμό του και τα περί προσβολών… Στην ουσία μάλιστα παραδέχθηκε τις παράνομες επαναπροωθήσεις.

Πάντως και άσχετα με την κάλυψη που του παρείχε ο Ολλανδός Πρωθυπουργός (όπως όφειλε) η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πεισθεί ότι η Ελλάδα δεν κάνει επαναπροωθήσεις και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τις ευθύνες της Τουρκίας, ούτε με τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιμέρους κρατών-μελών στην μεταναστευτική πολιτική.

Στο κάτω-κάτω, αυτή την πολιτική την υπέγραψε και η χώρα του…

Διαβάστε επίσης:

Η Κομισιόν εγκαλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter