Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στο Μάτι μετρούσαμε νεκρούς τώρα μετράμε στρέμματα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στο Μάτι μετρούσαμε νεκρούς τώρα μετράμε στρέμματα

Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θυμίζοντας τι έγινε πριν από τρία χρόνια στο Μάτι .

Είπε απαντώντας στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα: «Εσείς που στήνατε τα σόου με τους υπουργούς όταν ξέρατε ότι είχαμε νεκρούς, εσείς που είπατε στον πυρόπληκτο τι να τα κάνετε τα 2.000 ευρώ, δεν μπορείτε να με εγκαλείτε για έλλειψη ενσυναίσθησης…Σας ασκήσαμε κριτική για το σόου που στήσατε. Εσείς δεν ζητήσατε ποτέ συγγνώμη, μακάρι να έχετε το θάρρος να το κάνετε έστω και σήμερα…Ο χαρακτήρας των πολιτικών κρίνεται από τις πράξεις. Ο ελληνικός λαός μας κρίνει και θα θυμάται ότι στη μία τραγωδία στο Μάτι μετρούσαμε θύματα και στην άλλη μιλούσαμε στρέμματα». Απάντησε και για την δήλωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος διαβάζοντας δήλωση του κ. Σπανού ότι δεν ισχυρίστηκε ότι δόθηκε εντολή να μην σβηστούν οι πυρκαγιές αλλά αναφέρθηκε σε διαμαρτυρίες κατοίκων.

Επανέλαβε την συγγνώμη του λέγοντας ότι η συγγνώμη είναι και προσωπική ανάγκη και πολιτική ενέργεια, δηλώνει και ότι ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για ότι συμβαίνει αλλά και την απόφασή μας να βελτιωθούμε. Απευθυνόμενος ξανά στον κ. Τσίπρα είπε: «Θα έβαζα τον πήχυ χαμηλά αν ήθελα απλώς να είμαι καλύτερος από εσάς. Βάλαμε τον πήχη στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και περάσαμε από κάτω γιατί τον είχαμε βάλει πολύ ψηλά».

Πάντα προς τον κ. Τσίπρα είπε: «Είναι πολύ κακή συνήθεια να μοιράζετε την ομιλία σας πριν εκφωνήσω την δική μου γιατί με κατηγορείτε πριν με ακούσετε. Αναγνώρισα με θάρρος τα λάθη και ζήτησα συγγνώμη ενώ πρότεινα μία σειρά μέτρα ενώ εσείς με κατηγορούσατε πριν με ακούσετε ότι δεν ζήτησα συγγνώμη. Αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να κάνουμε συζήτηση με αυτούς τους όρους. Αν θέλετε να έρχεστε για 45 λεπτά και να πυροβολείτε για τον χαρακτήρα μου μην περιμένετε μετά να έχουμε αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου».

Για το γενικό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται με τα μέτρα για την πανδημία -για τα οποία τον κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας ότι είναι διχαστικά- είπε: «Δεν διχάζουμε κανέναν αντιμετωπίζουμε μία πραγματικότητα που παρά τις προσπάθειές μας είμαστε σήμερα λίγο κάτω από τον ευρωπαικό μέσο όρο εμβολιασμών».

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν συμμετέχει με ζέση στην προσπάθεια πειθούς της κοινωνίας. Προέβλεψε ότι όλες οι χώρες θα πάνε σε αντίστοιχους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους.

Για τα θέματα της αναδάσωσης και των ανεμογεννητριών που του έθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε: «Όλοι οι δασολόγοι μας συστήνουν σε περίπτωση που έχει καεί πευκοδάσος να αφήσουμε να ανανεωθεί μόνο του, εκτός περιπτώσεις που δεν προσφέρονται για φυσική αναγέννηση, και αυτό θα ακολουθήσουμε».

Για τις ανεμογεννήτριες ανέφερε ότι έχουμε 2,5 MW ανεμογεννήτριες και πρέπει να φτάσουμε στα 7 ΜW στο πλαίσιο του προγράμματος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ο στόχος δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο με ανεμογεννήτριες στην θάλασσα παρότι η πολιτική αυτή θα προωθηθεί.

Διαβάστε επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλα πήγαν καλά, φταίει η κλιματική αλλαγή και ο καύσωνας για τις πυρκαγιές

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter