Μητσοτάκης: Τώρα με τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα έχουμε και πολλές… επιλογές

Μητσοτάκης: Τώρα με τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα έχουμε και πολλές… επιλογές

Για «περαιτέρω αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου» έκανε λόγο ο Κ. Μητσοτάκης στην πρώτη του ανάρτηση στο facebook μετά την ψήφιση του νόμου εκτρώματος από το κόμμα της ΝΔ μόνο στη βουλή την Παρασκευή, ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί στη… χώρα (του) αποκαλώντας της ως «την τελευταία στο δυτικό κόσμο που θεωρούσε τη γνώση κρατικό μονοπώλιο».

Ο νόμος που ιδιωτικοποιεί την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, που υποβαθμίζει περαιτέρω τα δημόσια πανεπιστήμια, που ανεβάζει ποιοτικά σκαλί στους ταξικούς φραγμούς στη χώρα, παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό ως «επαναστατικά αυτονόητο» το οποίο «έχει ανάγκη η Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης – Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Κουτσούμπα για τους sugar daddies: «Δεν θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο» (Video)

Τώρα που θα έρθουν κάποια παραρτήματα ξένων και αμφιβόλου κοπής «πανεπιστημιακών ιδρυμάτων», η χώρα μας θα γίνει… «πιο ελεύθερη και πιο ευρωπαϊκή, για να συγκλίνουμε περισσότερο με τον ευρωπαϊκό πυρήνα σε όλους τους τομείς». Θα έχουμε και πολλές… επιλογές όπως ισχυρίστηκε… ανάλογα με τα πακέτα δεκάδων χιλιάδων ευρώ που διαθέτει κανείς για να σπουδάσει το παιδί του στα εν λόγω «ιδρύματα».

Φυσικά δεν παρέλειψε ο Κ. Μητσοτάκης να ισχυριστεί για άλλη μια φορά ότι τα ιδιωτικά ΑΕΙ ήταν «αυτό που ζητάει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών«, προφανώς επειδή έκλεισε τα μάτια του την Παρασκευή όπως και τις προηγούμενες καμιά δεκαριά Πέμπτες όπου δεκάδες χιλιάδες φοιτητές/τριες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές έστειλαν σαφές μήνυμα αντίστασης και καταδίκης των πανεπιστημίων επί χρήμασι και της παράδοσης των δημόσιων ΑΕΙ στις ορέξεις των επιχειρήσεων.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter