Μόσχα: επιτρέπει σε Ουκρανούς ειδικούς να προσεγγίσουν τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας στο Τσερνομπίλ

Μόσχα: επιτρέπει σε Ουκρανούς ειδικούς να προσεγγίσουν τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας στο Τσερνομπίλ

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Interfax το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως επιτρέπει σε ομάδα Ουκρανών συντηρητών να προσεγγίσει τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση φαίνεται πως ήρθε ως απάντηση στο γεγονός πως νωρίτερα η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανέφερε ότι οι επικοινωνίες με το Τσερνόμπιλ αλλά και με τον σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια ήταν προβληματικές περιγράφοντας την κατάσταση ως ανησυχητική.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας αναμένεται να παρουσιάσει άμεσα τις προτάσεις της στην Ουκρανία και τη Ρωσία για ό,τι αφορά στην ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα μάλισα με ανακοίνωση του επικεφαλής της, Ραφαέλ Γκρόσι, αναμένεται να προγραμματιστεί και σχετική συνάντηση.

«Είναι ενθαρρυντικό ένα σημαντικό πράγμα: η Ουκρανία και η Ρωσική Ομοσπονδία θέλουν να εργαστούν μαζί μας και συμφώνησαν να συνεργαστούν» με την ΙΑΕΑ, είπε ο Γκρόσι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά το ταξίδι του στην Τουρκία όπου συναντήθηκε, ξεχωριστά, με τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Ντμίτρι Κουλέμπα και Σεργκέι Λαβρόφ. «Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», δήλωσε ο Γκρόσι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter