Μόσχα: Συνάντηση Χαμάς και Φατάχ για σχηματισμό ενωμένης Παλαιστινιακής κυβέρνησης

Μόσχα: Συνάντηση Χαμάς και Φατάχ για σχηματισμό ενωμένης Παλαιστινιακής κυβέρνησης
Παλαιστίνιοι περιμένουν ανθρωπιστική βοήθεια σε μια παραλία στην πόλη της Γάζας, Λωρίδα της Γάζας, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024. (AP Photo/Mahmoud Essa)

Εκπρόσωποι των παλαιστινιακών κινημάτων Χαμάς και Φάταχ θα συναντηθούν αύριο, 29 Φεβρουαρίου, στη Μόσχα για να συζητήσουν τον σχηματισμό ενωμένης παλαιστινιακής κυβέρνησης και την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή στη Ρωσία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ επιβεβαίωσε ότι είναι προγραμματισμένη αυτή η συνάντηση.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, αυτή την εβδομάδα, εκπρόσωποι από διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις θα ταξιδέψουν στη Μόσχα για συνομιλίες σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και άλλα θέματα της Μέσης Ανατολής στο πλαίσιο ενός “δια-παλαιστινιακού διαλόγου”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι 12 έως 14 οργανώσεις θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη, η οποία αρχίζει στις 29 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει δύο ή τρεις ημέρες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εκπρόσωποι του πολιτικού βραχίονα της Χαμάς, της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, της Φατάχ, της πολιτικής οργάνωσης που διοικεί την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ή PLO, της ευρύτερης οργάνωσης-ομπρέλα όλων των παλαιστινιακών ομάδων.

Οι διάφορες ομάδες έχουν πολύ διαφορετικές θέσεις σε θέματα όπως η αναγνώριση του Ισραήλ ως κράτους. Η PLO υπό την ηγεσία της Φατάχ αναγνώρισε το Ισραήλ το 1993, εν μέρει με αντάλλαγμα ένα πιθανό παλαιστινιακό κράτος. Η Χαμάς απέρριπτε αυτή τη στάση εδώ και χρόνια, αν και πρόσφατα η ρητορική της έχει μαλακώσει. Δεν αποτελεί μέρος της PLO.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ συμμετέχει σε συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τους ομολόγους του από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) και τον γενικό γραμματέα του ΣΣΚ στη Μόσχα, Ρωσία, Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023. (Natalia Kolesnikova/Pool Photo via AP)

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Deutshe Welle

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Η διπλωματία της γενοκτονίας

Γ. Κύρτσος: «Κεραυνοί» κατά Νετανιάχου – «Είναι διεφθαρμένος και ανήθικος» (Video)

Γάζα: «Σχεδόν αναπόφευκτος ο λιμός» – Νέα δραματική προειδοποίηση του ΟΗΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter