Μοχάμεντ Στάγεχ: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης – Τι σηματοδοτεί αυτή η εξέλιξη

Μοχάμεντ Στάγεχ: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης – Τι σηματοδοτεί αυτή η εξέλιξη

Την παραίτηση της στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, υπέβαλλε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μοχάμεντ Σταγέχ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Στάγεχ. Στην ανακοίνωση του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι παραιτείται ώστε να επιτραπεί η δημιουργία σχήματος ευρείας συναίνεσης μεταξύ των Παλαιστινίων σχετικά με τις πολιτικές ρυθμίσεις μετά τον πόλεμο του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απόφαση αυτή στην ουσία είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των Παλαιστίνιων να «πείσουν» τις ΗΠΑ, ότι μπορούν να ανασχηματίσουν την Παλαιστινιακή Αρχή, όπως έχουν ζητήσει οι Αμερικανοί, ώστε από την μια να δώσουν ένα ακόμα σημείο πίεσης προς το Ισραήλ για τον τερματισμό της επίθεσης του εναντίον της Γάζας και από την άλλη να καταδείξουν ότι είναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα στο Παλαιστινιακό.

Αυτή η επόμενη μέρα όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι ΗΠΑ προβλέπει ένα Παλαιστινιακό κράτος (αναγνωρισμένο) το οποίο θα κυβερνά μια αναδομημένη Παλαιστινιακή Αρχή.

Το Ισραήλ αντιδρά σε αυτό το σχέδιο και προωθεί την δική του «οπτική» που δεν είναι άλλη από την συνέχιση της κατοχής με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η κίνηση αυτή από πλευράς Σταγέχ, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προσπάθεια να αποδείξουν οι Παλαιστίνιοι ότι είναι αξιόπιστοι συνομιλητές των ΗΠΑ και της υπόλοιπης διεθνούς κοινότητας.

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ για Γάζα: «Καρφί στο φέρετρο της ανθρωπιστικής βοήθειας πιθανή επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα»

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Γάζα: «Πολλοί θα πεθάνουν από την πείνα» – Τρώνε φύλλα και ζωοτροφές για να επιβιώσουν

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο στρατιώτης που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ (Photos – Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter