Μουντιάλ 2022: Επίθεση της Νορβηγίας στο Κατάρ για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Μουντιάλ 2022: Επίθεση της Νορβηγίας στο Κατάρ για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η πρόεδρος της νορβηγικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Λίσε Κλάβενες κατέκρινε τους διοργανωτές του Μουντιάλ και την χώρα (Κατάρ) για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ένταση προκλήθηκε στο συνέδριο της FIFA το οποίο διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ όταν ξεκίνησε η σχετική συζήτηση επί του θέματος.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της νορβηγικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου που εξελέγη πριν από ένα μήνα ανέφερε ότι:

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ισότητα, η δημοκρατία, τα βασικά συμφέροντα του ποδοσφαίρου, δεν ήταν στην αρχική 11άδα (της FIFA) παρά μετά από αρκετά χρόνια αργότερα», είπε για την ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ το 2010.

«Δεν υπάρχει χώρος για ηγέτες που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν το γυναικείο παιχνίδι. Δεν υπάρχει χώρος για οικοδεσπότες που δεν μπορούν να εγγυηθούν νομικά την ασφάλεια και το σεβασμό των LGBTQ+ ατόμων που έρχονται σε αυτό το θέατρο των ονείρων».

Μετά την ομιλία ο γενικός γραμματέας της Ανώτατης Επιτροπής που είναι επιφορτισμένος με την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Χασάν Αλ-Θαουαντί, δήλωσε απογοητευμένος  με όσα άκουσε αλλά συμπλήρωσε πως κάθε κριτική είναι ευπρόσδεκτη.

Επίσης, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε ότι οι νόμοι του Κατάρ συνεχίζουν να κάνουν διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανς (LGBT).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter