Μπάιντεν: «Εντελώς παράνομη» η σύλληψη του Γκερσκόβιτς στη Ρωσία

Μπάιντεν: «Εντελώς παράνομη» η σύλληψη του Γκερσκόβιτς στη Ρωσία

Ο αμερικανός πρόεδρος  Τζο Μπάιντεν επέκρινε για ακόμη μια φορά, τη σύλληψη του αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκερσκόβιτς στη Ρωσία, ως υπόπτου για «κατασκοπεία».

Ο 46ος ένοικος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε τη Μεγάλη Τρίτη τη σύλληψη «εντελώς παράνομη», λέγοντας συγκεκριμένα: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είναι εντελώς παράνομο αυτό που συμβαίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του για τη Βόρεια Ιρλανδία.

Επικοινωνία με την οικογένεια του Γκερσκόβιτς

Αργότερα, όπως έγινε γνωστό ο Μπάιντεν είχε επικοινωνία με με τους γονείς του δημοσιογράφου της Wall Street Journal.
Ο Μπάιντεν έκανε την κλήση καθώς ταξιδεύει στο Μπέλφαστ για να ξεκινήσει ένα τετραήμερο ταξίδι στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία.

Μετά την κλήση, η οικογένεια του Γκερσκόβιτς δήλωσε: «Εκτιμούμε την κλήση του Προέδρου Μπάιντεν προς εμάς σήμερα, διαβεβαιώνοντάς μας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να τον φέρει στο σπίτι όσο το δυνατόν συντομότερα».

Από πλευράς της, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ είπε στους δημοσιογράφους μετά το τηλεφώνημα ότι ο Μπάιντεν «αισθάνθηκε ότι ήταν πραγματικά σημαντικό να συνδεθεί με την οικογένεια του Έβαν, τους γονείς του».

Πηγή: NYT, Reuters SkyNews

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία στον ανταποκριτή της Wall Street Journal

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter