Μπαλτάκος: Στο Πανθεσσαλικό χωρίς οπαδούς ο τελικός του Κυπέλλου

Μπαλτάκος: Στο Πανθεσσαλικό χωρίς οπαδούς ο τελικός του Κυπέλλου

Με τα σημερινά δεδομένα ο τελικός του κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό κεκλεισμένων των θυρών, επειδή το στάδιο δεν έχει τις κάμερες που απαιτεί ο νόμος Βρούτση. Αν στο επόμενο διάστημα το γήπεδο του Βόλου αποκτήσει τις κάμερες, τότε ο τελικός θα γίνει παρουσία 11.000 φιλάθλων του Παναθηναϊκού και του Αρη.

«Σήμερα έγινε μια σύσκεψη για τον τελικό και σε αυτήν πήραμε αποφάσεις. Το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι πως η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρεί την προκήρυξη. Όταν υπάρχει ομάδα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο τελικός γίνεται στον Βόλο. Ο Άρης δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ. Αφού δεν συμφωνούν οι ομάδες, πάμε στον Βόλο που λέει η προκήρυξη αλλά πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις», είπε αρχικά ο Μπαλτάκος, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «αν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις μέχρι ένα χρονικό σημείο, τότε θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις ακόμη και για τον κόσμο λόγω επεισοδίων που μπορούν να συμβούν. Ο δήμαρχος Βόλου δέχεται με περίπου 11.000 φιλάθλους των δύο ομάδων συν τις προσκλήσεις της Ομοσπονδίας. Τώρα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Σήμερα η απόφαση είναι: Στον Βόλο ο τελικός χωρίς οπαδούς. Αν αλλάξουν οι προϋποθέσεις θα το δούμε. Θα πρέπει το γήπεδο του Βόλου να βελτιωθεί βάσει νόμου, σύντομα όμως για προλάβουμε και εμείς να αλλάξουμε απόφαση».

Αναφορικά με το ΟΑΚΑ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε: «Ο Άρης δεν δέχεται να παίξει στο ΟΑΚΑ που το χρησιμοποιούσε σαν έδρα ο Παναθηναϊκός».

O Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ και σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο ίδιος είναι θετικός υπό προϋποθέσεις σε αγώνα με παρουσία 15.000 φιλάθλων (4.500 για κάθε ομάδα), αλλά ανέφερε ότι ο Παναθηναϊκός είναι αρνητικός καθώς θέλει να γίνει το ματς με περισσότερο κόσμο.

«Βρίσκομαι εδώ γιατί προσκλήθηκα από τον κ. Μπαλτάκο. Αλλά η παρουσία μου δεν έχει κανένα νόημα, γιατί ως δήμαρχος της πόλης πρόθεσή μου είναι ο τελικός να γίνει μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Οι λεπτομέρειες κι όλα τα υπόλοιπα είναι απόφαση της Ομοσπονδίας και των δύο ομάδων, να συναινέσουν στις λεπτομέρειες. Εγώ έδωσα το πράσινο φως», δήλωσε αρχικά ο Μπέος, ο οποίος πρόσθεσε: «Με γνώμονα την ιστορία των δύο ομάδων, ότι δηλαδή στο παρελθόν δεν είχαν την ίδια αντιπαλότητα όπως Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Άρης-ΠΑΟΚ, δεν είχαν συγκρούσεις, είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο. Και για την πόλη αλλά και για το ποδόσφαιρο, να υπάρξουν στο Πανθεσσαλικό περίπου 15.000 φίλαθλοι. Ο Αλαφούζος ήταν αρνητικός γιατί είναι λίγοι οι φίλαθλοι, θέλει περισσότερα εισιτήρια».

Για την απόφαση της ΔΕΑΒ να κλείσει το Πανθεσσαλικό επειδή οι κάμερες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νέου αθλητικού νόμου, είπε: «Πριν από έναν χρόνο ο Δήμος Βόλου είχε δώσει 200.000 ευρώ για να μπουν κάμερες και για τα χρήματα που απαιτούνται, ώστε να τοποθετηθούν νέες, είπα ότι όσο είναι το κόστος να συμβάλει 50-50 η ΕΠΟ και ο Δήμος. Αυτό θα το αποφασίσουν η ΕΠΟ και οι ομάδες. Το καρπούζι και το μαχαίρι το έχουν η ΕΠΟ και οι ομάδες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter