Μπάσκετ: Ήττα με «κατοστάρα» από τις ΗΠΑ για την Εθνική

Μπάσκετ: Ήττα με «κατοστάρα» από τις ΗΠΑ για την Εθνική

Με βαριά αλλά φυσιολογική ήττα της Εθνικής από τις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε το προτελευταίο φιλικό προετοιμασίας εν όψει του Μουντομπάσκετ: 86-108, ημίχρονο 41-52. Ο αγώνας έγινε στο Άμπου Ντάμπι.

Οι Αμερικανοί ξέφυγαν από την πρώτη περίοδο (17-32), αλλά η διαφορά «μαζεύτηκε» με ελληνικό σερί 12-0, όπου πρωταγωνίστησε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (31-37). Ο ασταμάτητος Άντονι Έντουαρντς έγραψε το 49-69 με τρία απανωτά τρίποντα και η ομάδα των ΗΠΑ δεν απειλήθηκε ως το τέλος (82-95 στο 36ο λεπτό).

Ο Καλαϊτζάκης και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος πέτυχαν από 12 πόντους, οι Γιώργος Παπαγιάννης, Τόμας Γουόκαπ από 11 και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης 10. Ο Δημήτρης Ιτούδης χρησιμοποίησε και τους Λούντζη 9, Παπαπέτρου 9, Μήτογλου 4, Μωραΐτη, Μποχωρίδη 2, Θ. Αντετοκούνμπο 4, Τσαλμπούρη 2.

H Εθνική έπαιξε χωρίς τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ταξίδεψε στα Εμιράτα καθυστερημένα λόγω της γέννησης του δεύτερου παιδιού του την Τρίτη. Από τη 12άδα αποκλείστηκε και ο Χατζηδάκης, ο οποίος υπέστη ελαφρά διάσειση στη χθεσινή προπόνηση.

Από την ανώτερη ομάδα των ΗΠΑ, που έχει προπονητή τον Στιβ Κερ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ξεχώρισαν οι Έντουαρντς 21, Τζόνσον 13, Ριβς 11, Τζάκσον 11, Μπρίτζες 10, Πόρτις 10.

Το βραδάκι του Σαββάτου (19.00), η «επίσημη αγαπημένη» θα δώσει στο Άμπου Ντάμπι το τελευταίο φιλικό της, με αντίπαλο τη Γερμανία. Αμέσως μετά, ο Δημήτρης Ιτούδης θα ανακοινώσει την τελική δωδεκάδα για το Μουντομπάσκετ.

Στη συνέχεια, η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Μανίλα, όπου θα δώσει στις 26 Αυγούστου τον πρώτο αγώνα της για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με αντίπαλο την Ιορδανία. Στον ίδιο Όμιλο, από τον οποίο θα προκριθούν στην επόμενη φάση δύο ομάδες, μετέχουν επίσης οι ΗΠΑ και η Νέα Ζηλανδία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter