Μπάσκετ: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απειλές στον Ουίλιαμς

Μπάσκετ: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απειλές στον Ουίλιαμς

Tην παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν τα απειλητικά μηνύματα που έγραψαν άγνωστοι στο Instagram, κάτω από ανάρτηση του μπασκετμπολίστα του Άρη Ζίριους Ουίλιαμς, μετά το ντέρμπι της Basket League με τον ΠΑΟΚ.

«Ελα στην Τούμπα και θα πεθάνεις. Όπως ο Άλκης», έγραψε κάποιος. Ο ίδιος ο Ουίλιαμς γνωστοποίησε τις χυδαίες απειλές με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αυτό είναι ένα από τα πολλά μηνύματα», έγραψε.

Της παρέμβασης του εισαγγελέα προηγήθηκε προσφυγή της ΚΑΕ Άρης στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και στην αστυνομία. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Άρη ήταν η εξής:

«Η ΚΑΕ Άρης ανακοινώνει ότι έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για τον εντοπισμό του ανθρώπου ο οποίος έστειλε απειλητικό μήνυμα κατά της ζωής του αθλητή μας, Ζίριους Γουίλιαμς. Έχουν ενημερωθεί ήδη οι αστυνομικές αρχές και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να βρεθεί ο δράστης και να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τις απειλές που εκτόξευσε προς τον Αμερικανό φόργουορντ της ομάδας μας».

Υπενθυμίζεται ότι στο Αλεξάνδρειο συνελήφθη και 38χρονος οπαδός του Άρη που είχε πάνω του αναδιπλούμενο σουγιά και προπηλάκιζε λεκτικά μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ.

Ο ταραξίας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματική ποινή 300 ημερήσιων μονάδων (προς 3 ευρώ, η καθεμία) με τριετή αναστολή. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο του επέβαλε επίσης το μέτρο της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων της ομάδας του (σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο) για 2 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων πρέπει να δίνει «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter