Μπάσκετ: Πράσινη «κρουαζιέρα» στη Ρόδο

Μπάσκετ: Πράσινη «κρουαζιέρα» στη Ρόδο

Πολύ εύκολα και με… εκκωφαντικό σκορ σφράγισε ο ελλιπής Παναθηναϊκός το εισιτήριό του για τα προημιτελικά της Basket League, με διπλό επί του Κολοσσού στη Ρόδο: 47-89. Οι «πράσινοι» προκρίθηκαν με 2-0 νίκες.

Το σκορ στην ανάπαυλα ήταν 27-32 και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με σερί 0-13 στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου, με πρωταγωνιστή τον Μάριους Γκριγκόνις (27-45, 40-64). Η διαφορά πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τον Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, για δεύτερη φορά το τελευταίο τρίμηνο. Απουσίασε επίσης ο ελαφρά τραυματισμένος Πάρις Λι, που ήταν στη δωδεκάδα, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Χρήστο Σερέλη. Ο Νέιτ Ουόλτερς έχει «κοπεί» από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Εκτός του Γκριγκόνις, που πέτυχε 23 πόντους με 5/8 τρίποντα, διακρίθηκαν από τον Παναθηναϊκό και οι Γ. Καλαϊτζάκης 11, Ουίλιαμς 11, Γκουντάιτις 10, Αγραβάνης 10, Π. Καλαϊτζάκης 8.

Από τον αποδεκατισμένο Κολοσσό του Ηλία Παπαθεοδώρου, που έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Ντίξον, Κατσίβελη, Γιανγκ, Χατζηδάκη, αλλά προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 21-13, ξεχώρισαν οι Κένταλ (14), Γιαννόπουλος (11).

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή των αναμετρήσεων ανάμεσα στο Περιστέρι και την ΑΕΚ (1-0, ξαναπαίζουν αύριο στα Λιόσια), ενώ ο Κολοσσός τερμάτισε στην 7η θέση. Ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί με 2-0 νίκες επί του Άρη και περιμενει να μάθει τον αντίπαλό του από το ζευγάρι Προμηθέα-ΠΑΟΚ (0-1).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter