Μπάσκετ: Στο «υπόγειο» ΠΑΟΚ και Άρης

Μπάσκετ: Στο «υπόγειο» ΠΑΟΚ και Άρης

Οι δύο «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης, που άλλοτε διεκδικούσαν και μονοπωλούσαν τους εν Ελλάδι τίτλους στο μπάσκετ, Άρης και ΠΑΟΚ, μοιράζονται πλέον το υπόγειο της βαθμολογίας της Basket League με ρεκόρ 3-9 μετά τη 12η αγωνιστική. Η Λάρισα έχει και αυτή 3 νίκες, αλλά μετράει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο βόρειος «Δικέφαλος» ηττήθηκε γηπεδούχος από τον Προμηθέα, 90-86, μετά από παράταση: Φίλερ 27, Κασελάκης 18 και Σμιθ 15, Ουίγκινς 13. Στον κανονικό αγώνα, οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 76-76, μολονότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με διαφορά 18 πόντων στο πρώτο μέρος.

Οι Πατρινοί παραμένουν στη 2η θέση με ρεκόρ 9-3, ένα σκαλοπάτι πάνω από το Περιστέρι, το οποίο γνώρισε βαριά ήττα στη Ρόδο με 101-84 (Τζάκσον 20 – Χάτσερ 16). «Κατοστάρα» πέτυχε και ο 4ος της κατάταξης Ιωνικός, 108-74 επί του Πανιωνίου, με 33 πόντους του Λουκά Μαυροκεφαλίδη και 18 του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.

Ο Άρης νίκησε το Λαύριο με 81-70, με κορυφαίο παίκτη τον Λευτέρη Μποχωρίδη (20 π.). Ο 5ος Ήφαιστος δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα από την επίσκεψη του Ηρακλή στη Λήμνο: 79-65, με 18 πόντους του Δημήτρη Σταμάτη.

H αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με τους αγώνες Λάρισα-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο.

Από τον πάγκο των «πρασίνων», που προηγούνται με ρεκόρ 10-1, θα λείψει ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος πέταξε για τις ΗΠΑ λόγω οικογενειακού προβλήματος. Tην ομάδα θα κοουτσάρει υπηρεσιακά ο Γιώργος Βόβορας. Θα απουσιάσει και ο Τζίμερ Φρεντέτ, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο στον αγώνα της Πέμπτης με τη Μακάμπι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter