Μπάσκετ: Ξεθώριασε το «αντάρτικο» στην Ευρωλίγκα

Μπάσκετ:  Ξεθώριασε το «αντάρτικο» στην Ευρωλίγκα

H δέσμευση για αυξημένη συμμετοχή των μετόχων στη λήψη αποφάσεων ήταν το -ισχνό- κέρδος των ομάδων που «επαναστάτησαν» προ ημερών ενάντια στον Τζόρντι Μπερτομέου. Στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκάλεσε ο ισχυρός ανήρ της Euroleague, oι 11 βασικοί μέτοχοι συνυπέγραψαν την ανάγκη για ενότητα, χωρίς να υπάρξουν φωνές αντίδρασης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οργανώθηκε στην Αθήνα «μυστικός δείπνος» στον οποίο πρωτοστάτησαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ενώ συμμετείχαν οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν εγγυημένα συμβόλαια (Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Μιλάνο, Ζαλγκίρις, Εφές), με εξαίρεση τις ισπανικές Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Βασκόνια και τη Φενέρμπαχτσε.

Το κύριο αίτημα των «επτά» ήταν η διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και η ανακατανομή των κερδών. Η κίνηση ερμηνεύτηκε από πολλούς ως αντάρτικο ενάντια στον ίδιο τον Μπερτομέου.

Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σημερινή διαδικτυακή συνέλευση έχει ως εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή των Μετόχων της ECA συνεδρίασε στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα 26 Απριλίου. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μετόχων της ECA συμφώνησαν στα ακόλουθα σημεία:

– Τα 11 κλαμπ δεσμεύονται πλήρως όσον αφορά την ενότητα που αποτελεί προϋπόθεση της συλλογικής προσπάθειας. Οι ομάδες είναι πεπεισμένες πως η ενότητα έχει πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια.

– Οι 11 ομάδες παραμένουν δεσμευμένες στο όραμά τους να πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα κοινά βήματα για να συνεχίσουν να στηρίζονται σε αυτή την επιτυχία, διατηρώντας τις διοργανώσεις της Euroleague Basketball στα ίδια υψηλά επίπεδα.

– Η Euroleague Basketball θα προτείνει μέτρα για την περαιτέρω ενσωμάτωση των 11 συλλόγων – μετόχων στη δομή διακυβέρνησης όλων των συλλογικών στοιχείων στην προσεχή Συνέλευση των Μετόχων της ECA».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter