Μπερνάρ Αρνό: Ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος από την εισαγγελία του Παρισιού

Μπερνάρ Αρνό: Ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος από την εισαγγελία του Παρισιού
FILE - In this Jan. 28, 2020 file photo, CEO of LVMH Bernard Arnault presents the group's 2019 results during a press conference, in Paris. Arnault and Tod’s founder Diego Dalle Valle are further cementing their 20-year friendship with a deal for the French group to increase its stake in the Italian luxury goods maker. Shares in the Italian luxury fashion group Tod’s jumped by more than 10%, to 39.02 euros, Friday on news of the 75-million-euro deal. (AP Photo/Thibault Camus, File)

Η εισαγγελία του Παρισιού ερευνά οικονομικές συναλλαγές στα πλαίσια υπόθεσης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο ιδιοκτήτης του ομίλου εταιρειών ειδών πολυτελείας LHMH και δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Μπερνάρ Αρνό και ένας Ρώσος επιχειρηματίας, ο Νικολάι Σαρκίσοφ. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις γαλλικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και ρεπορτάζ του Guardian, οι ύποπτες συναλλαγές αφορούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων στο χιονοδρομικό κέντρο Κουρσεβέλ και η έρευνα για την υπόθεση έχει ξεκινήσει τουλάχιστον από τα τέλη του 2022. Η εμπλοκή του Νικολάι Σαρκίσοφ είναι μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας Reso- Garantia που έχει ιδρύσει ο αδερφός του Νικολάι, Σεργκέι.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Le Monde που είναι και η εφημερίδα που έκανε την αποκάλυψη, η εισαγγελία του Παρισιού περνάει από κόσκινο 14 διαφορετικές αγοραπωλησίες ακινήτων στο Κουρσεβέλ των γαλλικών Άλπεων και συγκεκριμένα στο αποκλειστικά για τις ελίτ κομμάτι του resort που είναι γνωστό ως Ζαρντέν Αλπέν. Οι συναλλαγές όλες έγιναν σε διάστημα ελάχιστων εβδομάδων το φθινόπωρο του 2018. Σε τουλάχιστον μια από αυτές ο Σαρκίσοφ φέρεται να αγόρασε ακίνητο στο resort αφού πήρε δάνειο από μια εταιρεία που σχετίζεται με τον Αρνό.

Σημειώνεται ότι τις αποκαλύψεις σχολίασε εκπρόσωπος της Reso- Garantia υποστηρίζοντας πως «ούτε η εταιρεία μας, ούτε ο κύριος Σακρίσοφ προσωπικά έχουν κάποια σχέση με την συναλλαγή που περιγράφεται στο άρθρο της Le Monde. Ο κύριος Σαρκίσοφ και ο κύριος Αρνό δεν έχουν συναντηθεί ποτέ τους. Την αγοραπωλησία διαχειρίστηκε μια μικρή ομάδα επενδύσεων που επενδύει επαγγελματικά στο real estate της Ευρωπης. Αγόρασαν διαμερίσματα σε ένα παλιό κτήριο στο Κουρσεβέλ από διάφορους ιδιοκτήτες με σκοπό να τα πουλήσουν αργότερα, όταν πουλιόταν ολόκληρο το κτήριο σε κάποιον εργολάβο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter