Μπλίνκεν: Σύντομα μέλη του ΝΑΤΟ Σουηδία και Φινλανδία

Μπλίνκεν: Σύντομα μέλη του ΝΑΤΟ Σουηδία και Φινλανδία

Πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ θα είναι σε θέση να αποκαλούν σύντομα τη Σουηδία και τη Φινλανδία νατοϊκούς συμμάχους, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία αντιμετωπίζονται.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τους Σουηδούς και Φινλανδούς ομολόγους του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε ότι οι δύο χώρες εντάσσονται στο έργο της Συμμαχίας.

«Αυτό δεν είναι ένα διμερές ζήτημα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. Και δεν πρόκειται να μετατραπεί σε τέτοιο», συμπλήρωσε ο Μπλίνκεν, προσθέτοντας ότι η Φινλανδία και η Σουηδία είχαν μια παραγωγική διαδικασία συνεργασίας με την Τουρκία για την αντιμετώπιση των ανησυχιών και έχουν γίνει συγκεκριμένα βήματα.

Από πλευράς του ο φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο δήλωσε ότι το Ελσίνκι ελπίζει να ολοκληρώσει σύντομα τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ, ενώ ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τόμπιας Μπίλστρομ δήλωσε ότι η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ σημειώνει «καλή πρόοδο».

Διαβάστε επίσης:

Η Σουηδία «καλοβλέπει» την εγκατάσταση νατοϊκών πυρηνικών όπλων στο έδαφός της

Ψυχροπολεμικές προειδοποιήσεις Στόλτενμπεργκ για πλήρη ετοιμότητα ΝΑΤΟ αν Σουηδία και Φινλανδία δεχτούν ρωσικές πιέσεις

Όπλα από τη Σουηδία στη Τουρκία προκειμένου να μπει στο ΝΑΤΟ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter