Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Αλίεφ ύψωσε τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Αλίεφ ύψωσε τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ ύψωσε σήμερα τη σημαία της χώρας του στην πρωτεύουσα του πρώην αποσχισθέντα θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ, τον οποίο έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι αζέρικες δυνάμεις τον περασμένο μήνα.

«Ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ ύψωσε τη σημαία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην πόλη Χανκέντι και εκφώνησε ομιλία», ανέφερε η προεδρία σε μια λακωνική ανακοίνωσή της.

Η πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ αποκαλείται Χανκέντι από τους Αζέρους και Στεπανακέρτ από τους Αρμένιους. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ (οι Αρμένιοι το αποκαλούν «Αρτσάχ») είναι μια ορεινή περιοχή στον Νότιο Καύκασο, αναγνωρισμένη διεθνώς ως έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

Χιλιάδες Αρμένιοι εγκατέλειψαν τα πατρογονικά τους εδάφη

Υπενθυμίζεται πως πάνω από το 80% των Αρμενίων που ζούσαν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ έχουν εγκαταλείψει τα πατρογονικά τους εδάφη, μετά από την πτώση της αποσχιστικής κυβέρνησης της περιοχής, την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκτιμάται πως πάνω από 100.000 άνθρωποι έφτασαν στην Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ και ότι στον θύλακα ζούσαν συνολικά περίπου 120.000 Αρμένιοι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter