Ναυάγιο στην Πύλο: Ερωτήματα προκαλεί η μυστική σύσκεψη στο γραφείο του Ντογιάκου

Ναυάγιο στην Πύλο: Ερωτήματα προκαλεί η μυστική σύσκεψη στο γραφείο του Ντογιάκου

Τους χειρότερους φόβους της ελληνικής κοινωνίας και μεγάλου μέρους του νομικού και πολιτικού κόσμου της χώρας επιβεβαιώνει η είδηση ότι το βράδυ της Δευτέρας έλαβε χώρα μυστική σύσκεψη στον Άρειο Πάγο, στο γραφείο του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου σχετικά με την πορεία των ερευνών αναφορικά με το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, εξέλιξη που προκαλεί εύλογα ερωτήματα ως προς τον στόχο της διαλεύκανσης των συνθηκών που οδήγησαν στην ανθρώπινη τραγωδία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η σύσκεψη έγινε στο γραφείο του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου και μετείχαν η Προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Καλαμάτας Ζωή Σμυρλή, καθώς και ο Αντεισαγγελέας ΑΠ Γιώργος Οικονόμου, στο οποίον ο Ανώτατος Εισαγγελέας έχει αναθέσει την εποπτεία των ερευνών.

Η συνάντηση έρχεται στο περιθώριο ενστάσεων σχετικά με το γεγονός ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος με εγκύκλιο που απεστάλη προς όλες τις εμπλεκόμενες εισαγγελικές και άλλες κρατικές υπηρεσίες που διενεργούν αυτή τη στιγμή τις έρευνες ζήτησε να είναι μυστική η έρευνα για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, γεγονός που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με την ολλανδή ευρωβουλευτή και εισηγήτρια της επιτροπής Pega, Σόφι Ιν’τ Βελντ, να σημειώνει σκωπτικά πως «είναι ο ίδιος Ντογιάκος που προσπάθησε να παρεμποδίσει την έρευνα για το Predator».

Η συνάντηση της Δευτέρας ωστόσο συνιστά εξέλιξη επί τα χείρω αν ληφθεί υπόψην ότι εκτός των ερευνών και οι συναντήσεις των δικαστικών λειτουργών συμβαίνουν σχεδόν εν κρυπτώ και μακριά από τη δημόσια θέα, τακτική που δημιουργεί υπόνοιες και ερωτήματα ως προς τις προθέσεις του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού.

Στην ουσία ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ακολουθεί την ίδια, κατάπτυστη πρακτική με αυτή του σκανδάλου των υποκλοπών. Όταν ο ίδιος, υπό το πρόσχημα της «εθνικής ασφάλειας» ανέλαβε προσωπικά να εντοπίσει το «βαθύ λαρύγγι» του ελληνικού Watergate, υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας, αντί να ερευνήσει ποιοι ενορχήστρωσαν τις υποκλοπές που υπονομεύουν την ίδια τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, η τραγωδία με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου εξακολουθεί να αποτελεί βασικό θέμα σχολιασμού στα διεθνή ΜΜΕ. Έτσι, μετά το δημοσίευμα του BBC που αναφέρει ότι το μοιραίο αλιευτικό δεν είχε μετακινηθεί για αρκετές ώρες πριν ανατραπεί, ακολούθησε σχετική ανάλυση του βρετανικού Guardian.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Τι θέλει να κρύψει ο Ντογιάκος;

«Καρφώνει» Ντογιάκο και για την Πύλο η Ιν’τ Βελντ – «Ίδιο μοτίβο με το σκάνδαλο υποκλοπών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter