Ναυάγιο στην Πύλο: Ο Νάσος Ηλιόπουλος αποδομεί τη ρητορική Μητσοτάκη για τα pushbacks (Video)

Ναυάγιο στην Πύλο: Ο Νάσος Ηλιόπουλος αποδομεί τη ρητορική Μητσοτάκη για τα pushbacks (Video)

Αποστομωτική ήταν η απάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου στην απόπειρα των συστημικών ΜΜΕ να παρουσιάσουν τα pushbacks ως φύλαξη συνόρων σε συμφωνία με την πάγια ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις, θυμίζοντας ότι η χώρα μας έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για περιστατικά παραβίασης του διεθνούς δικαίου, στα οποία έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα πρόσφυγες και μετανάστες. Και κυρίως θύμισε ότι οι New York Times αποκάλυψαν πως η Ελλάδα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να ρίχνει πρόσφυγες στη θάλασσα, είδηση όπως είπε που δεν «έπαιξε» στα ελληνικά ΜΜΕ.

«Μιλάτε για τα pushbacks, για τις απωθήσεις; Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το έχει αρνηθεί κανείς ότι γίνεται, ότι δηλαδή τα σύνορα φρουρούνται» έσπευσε να υιοθετήσει τη ρητορική Μητσοτάκη ο παρουσιαστής. «Μάλλον έχετε μπερδέψει κάτι. Τα pushbacks είναι παράνομα, είναι παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Τα σύνορα πρέπει να φρουρούνται;» ρώτησε τότε προκλητικά ο δημοσιογράφος. «Πρέπει να φρουρούνται. Και σημαίνει όταν έρχεται το Μπαρμπαρός να κάνει έρευνες, όπως έκανε το ’19 η τότε κυβέρνηση έκοψε τα καλώδια. Και όχι το Όρουτς Ρέις το παίρνει ο αέρας. Όταν έχεις βάρκα με ανυπεράσπιστους ανθρώπους, κάνεις διάσωση» τον έβαλε στη θέση του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η ελληνική ακτοφυλακή πρέπει να φυλάει τα σύνορα από παράνομες τουρκικές προκλήσεις. Όταν έχουμε πρόσφυγες και βάρκες με απελπισμένους ανθρώπους, πρέπει να κάνει διάσωση διότι αυτό λέει το Διεθνές Δίκαιο» ήταν η αποστομωτική απάντηση του επικεφαλής στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter